Η ομοφυλοφιλία τιμωρείται σε 41 από τα 53 κράτη της βρετανικής Κοινοπολιτείας!

Η ομοφυλοφιλία τιμωρείται σε 41 από τα 53 κράτη της βρετανικής Κοινοπολιτείας!

Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης «Kaleidoscope Trust» που προασπίζει τα δικαιώματα των LGBTI - Προειδοποιεί για μαζικό ομοφοβικό κλίμα στις χώρες αυτές.

Σχεδόν το 80% της βρετανικής Κοινοπολιτείας έχει νόμους κατά των γκέι. Οι ηγέτες τους μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα «στην πλειοψηφία τους κάνουν εσκεμμένα τα στραβά μάτια στο μαζικό ομοφοβικό κλίμα που κυριαρχεί στις χώρες τους».

Πιο αναλυτικά, Mε βάση νέα έκθεση της οργάνωσης «Kaleidoscope Trust» που προασπίζει τα δικαιώματα των LGBTI (Λεσβίες, Γκέι, Μπάι, Τραβεστί και Τρανσέξουαλ) οι ομοφυλοφιλικές πράξεις αποτελούν ποινικό αδίκημα σε 41 από τα 53 κράτη της Κοινοπολιτείας, όπως τη Τζαμάικα, το Πακιστάν, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία!

Η έκθεση αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας μόλις λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας που ξεκινά στη Σρι Λάνκα την Παρασκευή. Το ζήτημα της καταπολέμησης των διακρίσεων των γκέι, μάλιστα, δεν είναι στην επίσημη ημερήσια διάταξη.

«Οι ηγέτες της Κοινοπολιτείας δεν θα περάσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο για να συζητήσουν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Στην Ουγκάντα, πολλοί γκέι στις ημέρες μας έχουν καταδικαστεί σε θάνατο λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της Kaleidoscope.

Στον πρόλογο της συγκεκριμένης έκθεσης ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κοινοπολιτείας, καλεί όλες τις χώρες «να απαλλαγούμε από αυτήν την αρχαϊκή νόμιμη κληρονομιά».

Σημειώνεται πως η Κοινοπολιτεία των Εθνών, γνωστή ως Κοινοπολιτεία και παλαιότερα ως Βρετανική Κοινοπολιτεία, είναι εθελοντική - ελεύθερη ένωση 53 ανεξάρτητων κρατών, τα οποία είναι πρώην αποικίες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας -εκτός της Μοζαμβίκης, της Ρουάντας και του Ηνωμένου Βασιλείου- και αναγνωρίζουν ως κοινή γλώσσα εργασίας την αγγλική γλώσσα.

Πηγή:Protothema.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...