Σεραφείμ: Θα αφοριστούν όσοι βουλευτές ψηφίσουν σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

Σεραφείμ: Θα αφοριστούν όσοι βουλευτές ψηφίσουν σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

Με αφορισμό απειλεί ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ όσους βουλευτές ψηφίσουν την τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Την παραπάνω απειλή ο κ.Σεραφείμ διατυπώνει σε μία μακροσκελή ανακοίνωση εννέα σελίδων.

Σε αυτήν ο μητροπολίτης «αφορίζει» την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση «αυτής της ύβρεως κατά του Θεού και των ανθρώπων».

Ο κ. Σεραφείμ υποστηρίζει ότι η διαμαρτυρία του επικεντρώνεται στο ότι «επιχειρείται το φοβερό αυτό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας, του κιναιδισμού, του σοδομισμού, της αρσενοκοιτίας, της παρά φύσιν ασέλγειας, που προεκτείνεται στην παιδεραστία και παιδοφιλία, να παρουσιασθεί ως φυσιολογική κατάσταση, ως απλή διαφορετικότητα. Η πανανθρώπινη όμως συνείδηση ανά τους αιώνες γνωρίζει ως φυσιολογική συμπεριφορά τις σχέσεις ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα». Οπως αναφέρει ο μητροπολίτης, κάθε άλλη σχέση ανατρέπει την ανθρώπινη οντολογία «ως παρά φύσιν εκτροπή η οποία δεν παρατηρείται ούτε στα ζώα».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο κ. Σεραφείμ λέει ότι «για το σύνολο δε των Αγίων Πατέρων η ομοφυλοφιλία είναι το πιο σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα. Η υποστήριξη και αθώωση της ομοφυλοφιλίας αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς το Θεό - Δημιουργό του ανθρώπου σε άρσεν και θήλυ και βλάσφημη κατάργηση του Ευαγγελίου».

Ρωτάει μάλιστα τους βουλευτές και την κυβέρνηση: «Ποιοι είστε εσείς, οι εκπρόσωποι της νεωτερικότητας, που τολμούν και βάζουν τους εαυτούς των πάνω από τον Θεό και καταργούν το Ευαγγέλιο και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων;».

Πηγή :tanea.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...