Δανία: Θα γιορτάσει τη Eurovision με gay γάμους

Δανία: Θα γιορτάσει τη Eurovision με gay γάμους

Τελώντας πολλούς γάμους ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών θα γιορτάσει ο δήμος της Κοπεγχάγης τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που φιλοξενείται φέτος στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Οπως δήλωσε ο Φλέμινγκ Οτο, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του δήμου για τις τελετές αυτές, «έχουμε ήδη προγραμματίσει 20 με 30 γάμους, τόσο Δανών όσο και ξένων. Την πρώτη από τις τρεις ημέρες θα ξεκινήσουμε με τρία ζευγάρια Ρώσων ομοφυλόφιλων", πρόσθεσε.

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νομιμοποίηση της πολιτικής ένωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών στη Δανία, την πρώτη χώρα του κόσμου που επέτρεψε γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

"Δεν είναι μυστικό ότι η Γιουροβίζιον θα προσελκύσει πολλούς από την ομοφυλόφιλη κοινότητα στην Κοπεγχάγη. Πέρσι η Δανία υιοθέτησε ένα νέο νόμο που καθιστά πιο εύκολο να παντρεύουμε ξένους", είπε ο Ότο.

Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Δανία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό. "Θα θέλαμε να δείξουμε πόσο ανοιχτοί είμαστε στη Δανία. Ανυπομονούμε να παντρέψουμε όλα αυτά τα ευτυχισμένα ζευγάρια και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλή δουλειά", συμπλήρωσε ο Δανός αξιωματούχος.

Οι γάμοι θα γίνουν στις 7, 8 και 10 Μαΐου σε τρεις διαφορετικές δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες της Κοπεγχάγης.

Πηγή: imerisia.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...