Η ROSI BRAIDOTTI στην Αθήνα.

Διάλεξη: «Νομαδικά Yποκείμενα: Ενσωματότητα και έμφυλη διαφορά στη σύγχρονη φεμινιστική θεωρία»

Με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου στα ελληνικά, το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, οι Εκδόσεις Νήσος και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να υποδεχτούν την Rosi Braidotti, Φιλόσοφο και Διευθύντρια του Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, για δημόσια διάλεξη.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, στο Αμφιθέατρο «Σ. Καράγιωργα 2» του Παντείου Πανεπιστημίου (Λ. Συγγρού 136 Καλλιθέα).

Για το έργο της φιλοσόφου θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Χαλκιά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο), και την ελληνική έκδοση θα παρουσιάσει η Αγγελική Σηφάκη, επιστημονική υπεύθυνη της μετάφρασης, υποψ. διδάκτορας (GGeP, Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης & Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο). Θα χαιρετίσει η Μαρία Καραμεσίνη, Καθηγήτρια (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο), και θα συντονίσει η Μαρία Στρατηγάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια.

Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση και με το τέλος της θα ακολουθήσει συζήτηση.                                               

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...