Chile_Gay_flag-600

Και η Χιλή εγκρίνει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια!

Σαντιάγκο, Χιλή

Το Κογκρέσο της Χιλής ενέκρινε την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου τον πρώτο νόμο της χώρας που επιτρέπει το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Ο νόμος προσφέρει ίση αναγνώριση στα μη-παντρεμένα ζευγάρια, και τους εγγυάται το δικαίωμα στη σύνταξη, στην κληρονομιά και σε ζητήματα υγείας. Τους παρέχει επίσης καλύτερη θέση σε νομικές υποθέσεις που σχετίζονται με την υιοθεσία.

Το νομοσχέδιο πέρασε ήδη από το Κογκρέσο και περιμένει την τελική έγκριση της Προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ.

«Είμαστε ευτυχείς που η Πολιτεία αναγνωρίζει για πρώτη φορά πως ένα ομόφυλο ζευγάρι αποτελεί και αυτό οικογένεια και δικαιούται προστασίας», λέει ο Λουις Λαραίν, πρόεδρος της οργάνωσης υπέρ των gay δικαιωμάτων, Fundacion Iguales.

Ένα δεύτερο νομοσχέδιο, που παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο, θα τροποποιήσει την Πράξη για τους Πολιτικούς Γάμους στη χώρα, γενικεύοντας τον ορισμό του γάμου ως την ένωση δύο ανθρώπων.

Η Χιλή αποποινικοποίησε το ομοφυλόφιλο σεξ το 1999, και η άγρια ανθρωποκτονία ενός ομοφυλόφιλου το 2012 πυροδότησε στη χώρα μια μεγάλη συζήτηση, λόγω της οποίας το Κογκρέσο πέρασε νόμο για τα εγκλήματα μίσους.

Στη Νότια Αμερική, ο γάμος μεταξύ ατόμων ίδιου φύλου επιτρέπεται στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία, ενώ η Κολομβία και το Εκουαδόρ αναγνωρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγή: lgbtqnation.com, μετάφραση από το lesbian.gr.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...