colouryouth-600

Τοποθέτηση της Colour Youth για το Athens Pride 2015, Δελτίο Τύπου 8/2/2015

Εν όψει του Athens Pride 2015, η Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, με το παρόν Δελτίο Τύπου επιθυμεί να γνωστοποιήσει τις θέσεις της σε σχέση με την παρουσία της στο φεστιβάλ, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου 2014, καθώς και τις προτάσεις της, όπως συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση με την οργανωτική επιτροπή του Athens Pride.

Συγκεκριμένα:

1) Αναγνωρίζοντας την ημέρα του Pride ως μια μέρα ορατότητας για ολόκληρη την LGBTQ κοινότητα, θεωρούμε απαραίτητο να γίνουν, από την πλευρά της οργανωτικής επιτροπής, βήματα ουσιαστικής συνδιαμόρφωσης, με τη συμμετοχή των LGBTQ οργανώσεων, της εικόνας και του επικοινωνιακού υλικού του φεστιβάλ, όπως ενδεικτικά συμμετοχή των LGBTQ οργανώσεων:

- Στη διαδικασία επιλογής θεματικής ή/και συνθήματος.
- Στην επιλογή αφίσας.
- Στην σύνταξη δελτίου/ων τύπου που αφορούν σε διεκδικήσεις και ζητήματα της LGBTQ κοινότητας.

2) Ως μια οργάνωση στην οποία δραστηριοποιούνται ενεργά και τρανς άτομα, και γνωρίζοντας τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς που συχνά τα άτομα αυτά δέχονται σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής τους, θεωρούμε ύψιστης σημασίας την ανάδειξη των ζητημάτων σχετικών με την ταυτότητα φύλου την ημέρα του Pride. Συνεπώς θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία μίας τουλάχιστον αμιγώς τρανς συλλογικότητας στο φεστιβάλ. Ακόμα, αναγνωρίζοντας την βαρύτητα που έχει η δημόσια εκφορά κακοποιητικού, ιδίως τρανσφοβικού λόγου, θεωρούμε ως ελάχιστο δείγμα καλής πρόθεσης μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride, προς τα άτομα της τρανς* κοινότητας.

3) Λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω, και τουλάχιστον για όσο εκκρεμεί νομική διαμάχη του ΚΕΕΛΠΝΟ με LGBTQ οργανώσεις και άτομα, τασσόμαστε κατά της οποιασδήποτε παρουσίας του στο φεστιβάλ.

Η μη ικανοποίηση των προαναφερθέντων δύναται να αποτελέσει αιτία μη παρουσίας μας στο φεστιβάλ του 2015. Σε αναμονή των εξελίξεων, η τελική απόφαση για την παρουσία μας στο Athens Pride 2015, θα ληφθεί από την Τακτική Γενική Συνέλευση του Μαΐου 2015.

Σε κάθε περίπτωση, η Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, προτίθεται να συνεισφέρει στην εκπαίδευση των εθελοντών και της οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, ομοφοβίας και τρανσφοβίας. Έχοντας κατά νου πως, ιδίως υπό τις παρούσες πολιτικές συγκυρίες,  η ημέρα του Pride οφείλει να είναι πάνω από όλα μια ημέρα διεκδίκησης, προσδοκούμε στην ανάληψη ευθυνών και στον εποικοδομητικό διάλογο εντός της κοινότητας.

Η Διαχειριστική Ομάδα

Από τη σελίδα της Colour Youth στο facebook

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...