Sarah Goodfriend, Suzanne Bryant

Ο πρώτος γάμος λεσβιών στην πολιτεία του Τέξας!

Δύο γυναίκες ενώθηκαν χθες με τα δεσμά του γάμου στο Ώστιν του Τέξας, μετά από μία ειδική δικαστική απόφαση που κατ' εξαίρεση επέτρεψε για μία μόνο φορά να πραγματοποιηθεί γάμος ατόμων ιδίου φύλου στην πολιτεία.

Η Sarah Goodfriend και η Suzanne Bryant είναι ζευγάρι εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια. Σύμφωνα με την υπάλληλο του δήμου που πραγματοποίησε την τελετή το δικαίωμα στον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου εφαρμόστηκε στην περίπτωσή τους κατ' εξαίρεση και μετά από δικαστική διαταγή επειδή μία από τις δύο γυναίκες αντιμετωπίζει «σοβαρά και άμεσα προβλήματα υγείας».

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να απαντήσει οριστικά μέχρι το τέλος του 2015 αν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται σε εθνικό επίπεδο.

"Όλοι μας περιμένουμε την τελική απόφαση πάνω στο ζήτημα της ισότητας στο γάμο, στο δικαίωμα στον γάμο για όλους" δήλωσε η Τζίνι Μπάλαρντ, εκπρόσωπος της δημοτικής υπαλλήλου που πραγματοποίησε την τελετή.

Αφού απέκτησαν την επίσημη άδειά τους από τις αρχές, το ζευγάρι των γυναικών πραγματοποίησε γαμήλια τελετή με ένα ραβίνο παρουσία των δύο έφηβων κορών τους.

"Είναι συναρπαστικό", δήλωσε η Bryant στην εφημερίδα Austin American-Statesman, "Η μικρή μου κόρη ανησυχούσε ότι θα χάσει το μάθημα ιστορίας στο σχολείο. Της είπα ότι εμείς εδώ τώρα είναι που γράφουμε ιστορία."

Πηγή: www.lifo.gr

les_marriage_texas4

les_marriage_texas3

 

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...