discover-your-clitoris

19 πράγματα για την Κλειτορίδα που θα ‘πρεπε να ξέρουμε!

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας την Κυριακή, ας κάνουμε ένα hommage στο υπέροχο αυτό όργανο...

Αν και βρισκόμαστε στο έτος 2015, και τίποτα πια δε θα ‘πρεπε να μένει προς διερεύνηση σε ό,τι αφορά τα γυναικεία όργανα, ρωτήστε τις περισσότερες γυναίκες –για να μην αναφέρουμε τους άνδρες- γι' αυτό το μικρό χαριτωμένο πραγματάκι που οι επιστήμονες αποκαλούν «κλειτορίδα»… Το πιο πιθανό είναι να εκπλαγείτε με τις απαντήσεις τους, που συχνά περιλαμβάνουν και ανακριβείς ανδρο-κεντρικές συγκρίσεις με το πέος («είναι σαν το πέος, μόνο μικρότερη»). Στην πραγματικότητα, αυτό το μικρό μπιλάκι είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου…

Δεν πρόκειται για «κολλημένη» φεμινιστική επιδίωξη το να μάθουμε όλο και περισσότερα για την κλειτορίδα –είναι, αντίθετα, ζωτικό σημείο για οποιοδήποτε διεκδίκηση ισότητας και χειραφέτησης.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου το γυναικείο σώμα αντιμετωπίζεται διαρκώς ως αντικείμενο, και μάλιστα σεξουαλικό -κι όμως, 1 στις 3 γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες να φτάσουν σε οργασμό. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, και χρειάζεται να γίνουμε πιο ανοιχτόμυαλες και σεξουαλικά απελευθερωμένες.

Έτσι λοιπόν, με την ελπίδα πως θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο κλειτοριδο-καλλιεργημένες, ακολουθεί παρακάτω μια λίστα με 19 πράγματα που πιθανώς δε γνωρίζατε για ΤΟ γυναικείο σεξουαλικό όργανο.

1. Οι κλειτορίδες θέλουν απλώς να περνάνε καλά!

gilrs-600

Η κλειτορίδα είναι το μόνο ανθρώπινο όργανο που υπάρχει αποκλειστικά για λόγους απόλαυσης (αντίθετα από το πέος, που έχει και αναπαραγωγικούς σκοπούς).
2. Μπορούν να γίνουν (πολύ) σκληρές.

crossfit-600

Η κλειτορίδα αποτελείται από στυτικό ιστό, που διεγείρεται κατά τη σεξουαλική πράξη, και χαλαρώνει μετά τον οργασμό.
3. Τα καταφέρνουν και μόνες τους.

Sunset_Party_Dancing_Girl_600

Το 50 – 75 % των γυναικών φτάνουν σε οργασμό μέσω της κλειτορίδας, με ή χωρίς πρόσθετη κολπική ερωτική δραστηριότητα.
4. Είναι σαν το παλιό καλό κρασί…

Οι κλειτορίδες όχι μόνο δεν παρακμάζουν, αλλά με τα χρόνια γίνονται και μεγαλύτερες! Η κλειτορίδα ενός κοριτσιού έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέχρι το τέλος της εφηβείας του, και στα 32 της χρόνια μια γυναίκα διαθέτει κλειτορίδα περίπου 4 φορές μεγαλύτερη απ’ ό,τι στην εφηβεία της! Και η κλειτορίδα συνεχίζει να μεγαλώνει... Μετά την εμμηνόπαυση, το μέγεθός της είναι 7 φορές περίπου μεγαλύτερο απ’ ό,τι ήταν κατά τη γέννηση! Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που τόσες μεγαλύτερες γυναίκες λένε πως κάνουν τόσο καυτό σεξ!
5. Διαθέτουν πολλές ερωτογενείς ζώνες.

Tiziano - Venere di Urbino-600

Πέρα από το άκρο της κλειτορίδας (το λεγόμενο σημείο C), μια γυναίκα έχει τρεις ακόμα ερωτογενείς ζώνες μέσα και γύρω από τον κόλπο, που συνδέονται και διεγείρουν την κλειτορίδα. Μεταξύ αυτών είναι και το περιβόητο σημείο G, καθώς και τα λιγότερο γνωστά σημεία Α και U (θα σας αφήσουμε να τα βρείτε μόνες σας).
6. Οι αρχαίοι ήξεραν πώς να τις τιμούν.

Οι Κινέζοι Ταοϊστές σεξερευνητές έδωσαν στο σημείο G το τρυφερό υποκοριστικό «μαύρο μαργαριτάρι».
7. Τις έχουν (και) τα πάντα!

Atlanta_Zoo_Panda-600

Οι κλειτορίδες είναι παρούσες σε όλα τα θηλυκά θηλαστικά. Η μεγαλύτερη κλειτορίδα που έχει καταγραφεί ανήκει στην ύαινα, που μέσα από την κλειτορίδα της γεννά, ουρεί και φτάνει σε οργασμό!
8. Είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.

iceberg-600

Το μεγαλύτερο κομμάτι (περίπου τα ¾) της κλειτορίδας παραμένει κρυμμένο, και είναι στην πραγματικότητα εσωτερικό.
9. Είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι νομίζεις.

Η κλειτορίδα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι νομίζεις! Κατά μέσο όρο, το γυναικείο αυτό σεξουαλικό όργανο έχει μήκος 9 με 12,5 εκ. και πλάτος 6 εκ.
10. Αλλά… το μέγεθός τους δε μετράει!

orgasmos-megethos-600

Η ικανότητα μιας γυναίκας να φτάνει σε οργασμό, όπως επίσης και η ένταση του οργασμού της, δεν έχουν καθόλου να κάνουν με το σχήμα, το μέγεθος ή το χρώμα της κλειτορίδας της.
11. Δεν είναι «μπιλάκια».

Το εξωτερικό τμήμα της κλειτορίδας το οποίο και βλέπουμε (το «μπιλάκι», όπως συχνά το αποκαλούν) ονομάζεται επιστημονικά «βάλανος». Στο τμήμα αυτό καταλήγουν πάνω από 8000 νευρικές απολήξεις –δηλαδή σχεδόν διπλάσιες σε αριθμό από το μέσο πέος.
12. Ο Φρόιντ έκανε λάθος.

Οι 8000 νευρικές απολήξεις στη βάλανο επικοινωνούν και συνδέονται με ένα δίκτυο άλλων 15000 περισσότερων, που καλύπτουν όλη την περιοχή της πυέλου. Οπότε, αντίθετα από τη θεωρία του Σίγκμουντ Φρόιντ, ότι οι κλειτοριδικοί οργασμοί είναι κατώτεροι από τους κολπικούς, αυτό που ισχύει τεχνικά είναι πως όλοι οι οργασμοί είναι κλειτοριδικοί, ακόμα και οι «κολπικοί»!
13. Σε αγκαλιάζουν (κάτω από την επιφάνεια).

EdSim_Clitoris_anatomy-600

Το υπόλοιπο κομμάτι της κλειτορίδας είναι εσωτερικό και συνδέεται με τη βάλανο με το σηραγγώδες σώμα (corpus cavernosum). Το σηραγγώδες σώμα αποτελείται από σπογγώδεις στυτικούς ιστούς που, όταν διεγείρονται, τυλίγονται και πιέζουν τα τοιχώματα του κόλπου σαν να τον αγκαλιάζουν!.
14. Έχουν χαθεί και βρεθεί πάμπολλες φορές.

ffb1f_sherlock-600

Για πολλούς αιώνες η κλειτορίδα πολλές φορές «ανακαλύφθηκε» και «χάθηκε». Το 1559, ο Ιταλός ανατόμος Realdo Colombo ισχυρίστηκε πως ανακάλυψε την κλειτορίδα. Έπειτα «επανακαλύφθηκε» από τον Kinsey τη δεκαετία του 1950, και τους Masters και Johnson το ’60 -που αναγνώρισαν και τη μεγάλη συμβολή της στο γυναικείο οργασμό (προς μεγάλη έκπληξη των γυναικών ανά τον κόσμο).
15. Η ακριβής ανατομία της δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι το τέλος του ’90.

Δεν ήταν παρά μόνο το 1998, όταν ο Αυστραλός ουρολόγος Helen O’ Connell πραγματοποίησε μελέτες σε γυναίκες εθελοντές, που αποκαλύφθηκε και κατανοήθηκε η πλήρης και ακριβής ανατομία της γυναικείας κλειτορίδας!
16. Σήμερα μπορείς να τις δεις και σε 3D.

Λιγότερο από 4 χρόνια πριν, οι Γάλλοι ερευνητές Odile Buisson και Pierre Foldès δημιούργησαν με μικρή χρηματοδότηση το πρώτο 3-D υπερηχογράφημα της διεγερμένης κλειτορίδας.
17. Η Ακαδημία δεν είχε (και δεν έχει) ιδέα γι’ αυτές.

Front_desk_at_doctors_office-600

Τα περισσότερα κείμενα, ιδίως όσα δημοσιεύτηκαν πριν το 1998, έχουν πολύ σοβαρές ελλείψεις στην αναπαράσταση της κλειτορίδας, καθώς απεικόνιζαν μόνο το εξωτερικό της τμήμα, τη βάλανο, σαν ολόκληρη την κλειτορίδα. Στην πραγματικότητα, ο όγκος του κλειτοριδικού στυτικού ιστού είναι 10 φορές μεγαλύτερος από εκείνον που συχνά θα βρούμε στα γραφεία των γιατρών και στα κείμενα ανατομίας…
18. Η πορνογραφία το έχει δει όλο λάθος.

sexy-girl

Η πλειοψηφία της πορνογραφίας δείχνει κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την κλειτορίδα μόνο σαν τμήμα των προκαταρκτικών -παρά σαν τον βασικό τρόπο για να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό και σαν ζωτικό τμήμα της συνεύρεσης.
19. Και... βοηθούν τις γυναίκες να τελειώνουν γρήγορα!

Wormhole_travel_600

Αντίθετα με όσα πιστεύει πολύς κόσμος, οι γυναίκες δε χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τους άντρες για να έρθουν σε οργασμό (αν ξέρεις τι κάνεις, φυσικά). Η πλειοψηφία των γυναικών στη μελέτη του Kinsey τελείωνε μέσα σε 4 λεπτά με αυνανισμό –χρόνος παραπλήσιος με εκείνος των ανδρών της μελέτης.

Πηγή: mic.com, απόδοση στα ελληνικά από το lesbian.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...