3η Γιορτή των Οικογενειών (IFED International Family Equality Day) - Lesbian.Gr

3η Γιορτή των Οικογενειών (IFED International Family Equality Day)

Ας ξεκινήσουμε από το τι είναι η Γιορτή των Οικογενειών: είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που συμβαίνει ταυτόχρονα σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου την πρώτη Κυριακή του Μάη, μια γιορτή υπερηφάνειας για τις οικογένειές μας.

Στις 3 Μαΐου 2015, LGBTQ οργανώσεις οικογενειών ουράνιο τόξο από όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τέταρτη φορά με στόχο την αύξηση της διεθνούς προβολής των οικογενειών μας -μέσα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ισότητας των Οικογενειών (IFED), που φέτος έχει σαν σύνθημα "Τα παιδιά είναι εντάξει" (THE KIDS ARE ALRIGHT) !

Αυτό σημαίνει ότι είναι μια γιορτή μόνο για οικογένειες με lgbt γονείς; Όχι! Κατηγορηματικά όχι! Η γιορτή των οικογενειών είναι μια γιορτή για όλες τις οικογένειες...

Είναι μια μέρα για να χαρούμε και θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά με όλους! Αυτός είναι ο λόγος που διοργανώνουμε τη γιορτή μας σε ένα δημόσιο πάρκο ώστε να είναι ανοιχτή σε όλους και μικροί -μεγάλοι να μπορούν να ενωθούν μαζί μας και να απολαύσουν δράσεις παιχνίδια τραγούδια γέλιο και χαρά.

Είναι μια μέρα ορατότητας. Υπάρχουμε και θέλουμε να μιλήσουμε για τα δικαιώματα των οικογενειών μας που το επίσημο κράτος μας αρνείται, για τα δικαιώματα που δεν έχουν τα παιδιά μας.

Όσοι θεωρούν ότι οι οικογένειές μας δεν υπάρχουν, όσοι θεωρούν ότι η μοναδική αποδεκτή δομή οικογένειας είναι η ετεροκανονική πυρηνική οικογένεια, όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος «άλλος» λόγος που θέλουμε να έχουμε παιδιά εκτός από το δικαίωμα και την δέσμευση μας στην γονεϊκότητα έχουν θέση σε αυτή τη γιορτή; Φυσικά και έχουν!

Ο φόβος για τον «άλλο» που είναι διαφορετικός τελειώνει όταν γνωρίζεις αυτόν τον «άλλο» και βλέπεις ότι δεν πρόκειται για ένα σαρκοφάγο μυθικό τέρας με 3 κεφάλια μακριά ουρά και άλλα τρομακτικά χαρακτηριστικά.

Είμαστε γονείς, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, αγαπάμε τα παιδιά μας και θέλουμε να είναι ευτυχισμένα, αυτό είναι φανερό από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος κοντά στις οικογένειές μας. Κάνουμε λάθη όπως όλοι οι γονείς αλλά πάντα έχουμε τις «κεραίες» μας ανοιχτές να ακούσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών μας. Τα παιδιά μας συχνά αντιμετωπίζουν έντονη αποδοκιμασία για την δομή της οικογένειάς τους, έτσι αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτά και για 'μας.

Μια μέρα γιορτής και αποδοχής!

Ελάτε λοιπόν να προσθέσετε το δικό σας ιδιαίτερο χρώμα για να φτιάξουμε μια μέρα τόσο πολύχρωμη και φωτεινή όσο το ουράνιο τόξο!

Σας περιμένουμε την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 από τις 12.00μμ ως το βράδυ στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, στην είσοδο απέναντι από το Συνεργατικό Καφενείο Μοναστηρίου 140, 104 42 Αθήνα.

Ρίξτε και μια ματιά στo blog των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, καθώς και στο facebook event της εκδήλωσης!

** Θα σας δούμε εκεί! **

3η Γιορτή των Οικογενειών (IFED International Family Equality Day) - Lesbian.Gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...