Νόμιμοι οι γάμοι ομοφίλων σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ - Lesbian.Gr

Νόμιμοι οι γάμοι ομοφίλων σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ

Απόφαση - σταθμός του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι η άρνηση χορήγησης αδειών γάμου σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια βρίσκεται σε αντίθεση με το αμερικανικό Σύνταγμα.

Η απόφαση αποτελεί ορόσημο για τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των LGBT ατόμων, καθώς καθίσταται στην ουσία νόμιμος ο γάμος τους σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Η απόφαση - ορόσημο αναμένεται να προκαλέσει την πιο σημαντική αλλαγή στη νομοθεσία που διέπει τον γάμο από την εποχή που καταργήθηκαν οι απαγορεύσεις για τους διαφυλετικούς γάμους, σχεδόν 50 χρόνια πριν.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από μία σειρά αποφάσεων κατώτερων δικαστηρίων, οι οποίες ανέτρεπαν τις απαγορεύσεις αναφορικά με τους γάμους ομοφυλοφίλων σε διάφορες πολιτείες.

«Το σύνταγμα υπόσχεται ελευθερία για όλους», αναφέρει η απόφαση.

Τα κυριότερα επιχειρήματα τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας των δικαστών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Συνολικά 36 πολιτείες επιτρέπουν αυτή τη στιγμή τους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών, καλύπτοντας περίπου το 70% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι οι απαγορεύσεις πρέπει να παύσουν στις υπόλοιπες 14 πολιτείες: Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Τζόρτζια, Κεντάκυ, Λουιζιάνα, Μίσιγκαν, Μισισίπι, Μισούρι, Νεμπράσκα, Βόρεια Ντακότα, Οχάιο, Νότια Ντακότα, Τενεσί και Τέξας.

Πηγή: www.lawspot.gr/nomika-nea/nomimoi-oi-gamoi-omofylofilon-se-oli-tin-epikrateia-ton-ipa

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...