LGBTQI+ PRIDE ΚΡΗΤΗΣ: το πρόγραμμα! - Lesbian.Gr

1ο Pride Κρήτης -φωτογραφικό ρεπορτάζ!

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, που παραβρέθηκαν στην Κρήτη το Σ-Κ που μας πέρασε, για το πρώτο LGBTQI+ Pride Κρήτης!

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και ήδη αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο χώρο της πλατείας Ελευθερίας για να λάβει μέρος στην πρώτη πορεία Υπερηφάνειας του νησιού. Κόσμος που σχεδόν διπλασιάστηκε, κατά τη διάρκεια της πορείας.

Με συνθήματα υπέρ της διαφορετικότητας και κατά του ρατσισμού το 1ο Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, δίνοντας υπόσχεση για μια ακόμη πιο δυναμική παρουσία τον επόμενο χρόνο!

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες: https://ouraniotoksofamilies.blogspot.gr/2015/06/1-pride-photos.html

Και αναδημοσιεύουμε το λόγο της Ήβης Διαμάντας Καϊσερλή, που μίλησε εκ μέρους του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, με θέμα: «Περήφανες Ταυτότητες & Τρανσφοβική Βία».

Το πρώτο lgbtqi+ pride Κρήτης διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στο πάρκο Γεωργιάδη, σε χώρο προσβάσιμο από Α.Μ.Ε.Α, με νοηματική επεξήγηση των κεντρικών ομιλιών, με έμφαση στην ταυτότητα και την έκφραση φύλου, και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα της τρανς ατζέντας.

Το πρώτο lgbtqi+ pride Κρήτης ολοκληρώθηκε με την παρουσία και τη συμμετοχή πολλών οργανώσεων, και με την υποστήριξη σύσσωμου του αυτοοργανωμένου, αντιφασιστικού, αντιρατσιστικού και αριστερού χώρου της Κρήτης -χωρίς χορηγίες, με πολλή σκληρή δουλειά, από νέα παιδιά με πολλή όρεξη..

Θέλω να ευχαριστήσω καταρχήν την απόλυτα συμπεριληπτική προς τους τρανς ανθρώπους διοργάνωση του LGBTQI+ Pride Κρήτη,ς που μας τίμησε δίνοντας στην τρανς κοινότητα εξέχουσα θέση στο κάλεσμα της αυτό για ορατότητα, καθώς και τους φίλους και τις φίλες μου για τις υπέροχες στιγμές που μου χάρισαν, στιγμές αισιοδοξίας, στιγμές γέλιου, στιγμές συγκίνησης... Και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, που θα είναι καλύτερο φτιαγμένο από ανθρώπους σαν κι εσάς.

Πηγή: https://ouraniotoksofamilies.blogspot.gr/2015/06/1-pride-photos.html

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...