Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία “PRIDE” από 23 Ιουλίου στις αίθουσες! - Lesbian.Gr

Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία “PRIDE” από 23 Ιουλίου στις αίθουσες!

Η ΝΕΟ Films με χαρά σας ανακοινώνει ότι θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουλίου την κινηματογραφική επιτυχία που ενθουσίασε το Βρετανικό κοινό και ολόκληρο τον κόσμο, το PRIDE!

Η πιο δυναμικά πολιτικοποιημένη ταινία των τελευταίων χρόνων, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα από το πρόσφατο παρελθόν, το PRIDE υμνεί το θάρρος και την αξιοπρέπεια που θα ενώσει δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους αλλά με κοινούς σκοπούς: τη δύναμη της αγάπης και την ανάγκη για αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.

Μιά ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών που απαρτίζεται από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ουαλίας για να συμπαρασταθεί σε μια χούφτα απεργών ανθρακωρύχων και στις οικογένειες τους, που πεισματικά αντιστέκονται στην νεοφιλελεύθερη Θατσερική πολιτική της εποχής εκείνης.

Στο πνεύμα του BILLY ELLIOTT και του ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, το PRIDE δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα θεατή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η υποψήφια για Όσκαρ Imelda Staunton (Το Μυστικό της Vera Drake, Χάρυ Πότερ) και ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Bill Nighy (Πειρατές της Καραϊβικής, Αγάπη είναι…). Μαζί τους παίζει και ο Andrew Scott (απο το τηλεοπτικό Sherlock) που θα εμφανιστεί στην επόμενη ταινία του James Bond.

Το PRIDE, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, δίνει απάντηση στα κοινά ονειρά μας για το πως μπορούμε να ζούμε ενωμένοι και πως θα φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο.

Είστε έτοιμοι να γιορτάσουμε τον θρίαμβο του PRIDE… χωρίς προκαταλήψεις;

Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία “PRIDE” από 23 Ιουλίου στις αίθουσες! - Lesbian.Gr

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

To PRIDE βραβεύτηκε στα BAFTA Awards 2015 στην κατηγορία OUTSTANDING DEBUT BY A BRITISH WRITER, DIRECTOR OR PRODUCER (Stephen Beresford, Σεναριογράφος & David Livingstone, Παραγώγος) και ηταν υποψήφιο στην κατηγορία OUTSTANDING BRITISH FILM και καλύτερου Β΄ Γυναικείου ρόλου (Imelda Staunton).

To PRIDE ήταν υποψήφιο στα Golden Globe Awards 2015 στην κατηγορία BEST MOTION PICTURE – COMEDY OR MUSICAL.

To PRIDE βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς στα British Independent Film Awards 2014, και κέρδισε τα βραβεία καλύτερου Β΄ Γυναικείου ρόλου (Imelda Staunton) καθώς και Β’ Ανδρικού ρόλου (Andrew Scott).

To PRIDE βραβεύτηκε στις Κάννες 2014 με το Queer Palm.

To PRIDE ήταν η ταινία έναρξης στο φετινό Outview Film Festival, όπου κέρδισε το Βραβείο Κοινού.

ΤΡΕΙΛΕΡ: https://youtu.be/N8ZcJ0soMtc

ΞΕΝΕΣ ΚΡIΤΙΚΕΣ

VULTURE/NEW YORK MAGAZINE
«Μια καταπληκτική ταινία, άψογα μελετημένη για να γοητεύσει τα πλήθη, όπως και το Άντρες Έτοιμοι για Όλα»

NEW YORK TIMES
«(Μια ταινία που ανήκει στο) είδος του ευαίσθητου δυναμικού δράματος με «εξευγενισμένες αιχμές» που κάνουν τους θεατές να αφήσουν την αίθουσα με χειροκροτήματα και δακρυσμένα μάτια»

WALL STREET JOURNAL
«Εμπνέει αγάπη και στοργή»

LOS ANGELES TIMES
«Μια ταινία πολύ ευχάριστη για τους θεατές, για την οποία δεν χρειάζεται κάνεις να απολογηθεί, με μερικές ηχηρές επισημάνσεις, και αλήθεια για τα πραγματικά γεγονότα, που καταφέρνει να εχει την δική της δυναμική»

NEW YORK OBSERVER 3.5/4
«Μια ευχάριστη, καλοψαγμένη, και απελευθερωμένη ταινία στο πνέυμα του Billy Elliott και του Άντρες Έτοιμοι για Όλα»

SANTA BARBARA INDEPENDENT
«Συναγωνίζεται με δυναμισμό στο να γίνει η πιό ευχάριστη ταινία του 2014, που σε ανυψώνει και γεμίζει την καρδιά σου με ζεστασιά και τιμιότητα»

THE OBSERVER (UK) 4/5
«Μια από τις πιο ακαταμάχητα εμπνευσμένες ταινίες της χρόνιας – που απευθύνεται σε όλο το κοινό»

EMPIRE 4/5
«Μια ταινία «γεννημένη θριαμβευτής» που σε κάνει να γελάς, να κλαίς, και γενικά να θέλεις να γλεντήσεις σαν να είσαι στο 1984. Απλά Υπέροχη»

ROLLING STONE
«Μια βρετανική δραμεντί που συγκινεί και ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ το κοινό»

TIME OUT LONDON 5/5
«Μια χαριτωμένη ταινία, γεμάτη αγάπη και ζεστασιά, η οποία υποστηρίζει με σθένος ότι με το να επιμένει κάποιος στις θέσεις του και να στέκεται όρθιος, χρειάζεσαι (αριστοτελικό) έλεος και φόβο»

ΝΕW YORK POST 3/4
«Η συνταγή του Άντρες Έτοιμοι για Όλα πετυχαίνει ξανά και είναι ακόμα ακαταμάχητη»

TOTAL FILM 4/5
«Ενα έργο που γοητεύει με ένα σπουδαίο μήνυμα, το Pride σε κάνει να γελάσεις, να σκουπήσεις τα δάκρυα σου και να τινάξεις τις γροθιές σου στον αέρα με ένα αίσθημα θριάμβου»

VANITY FAIR
«Μην προσπαθήσετε να αντισταθείτε. Το Pride θα σας γεμίσει με αίσθημα… θριάμβου!»

VARIETY
«Μια εμπνευσμένα αληθινή ιστορία για τον κοινοτικό ακτιβισμό στη θατσερική εποχή… μια ακαταμαχήτη ταινία που ασκεί γοητεία στο κοινό»

THE TIMES (UK) 5/5
«Ενα υπέροχο Βρετανικο έργο που πρόκεται να γίνει το επόμενο Άντρες Έτοιμοι για Όλα»

THE HOLLYWOOD REPORTER
«Μια αληθινή ιστορία που σε αφυπνίζει»

THE GUARDIAN 4/5
«Μια αξιαγάπητη, πνευματώδης ταινία γεματη πάθος και ζεστασιά, με καταπληκτικές ερμηνείες»

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...