Amsterdam

Έχετε πάει στο Άμστερνταμ;

To Amsterdam με την πρώτη ματιά φαίνεται μια πολύ παραδοσιακή πόλη με ιστορικά σπίτια πλάι σε πανέμορφα κανάλια. Αν εστιάσουμε το μαγνητικό φακό παρατηρούμε ότι το Amsterdam είναι μια πόλη άκρως μοντέρνα με απελευθερωμένες νοοτροπίες.

Το Amsterdam σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "gay friendly". Το Amsterdam έχει πολλά να προσφέρει στους gay, από την περιοχή του Reguliersdwarsstraat και το Warmoesstraat μέχρι και το Amstel/Rembrandtjplein. Υπάρχει και το Homomonument, το πρώτο παγκόσμιο μνημείο αφιερωμένο για τους καταδιωκόμενους ομοφυλόφιλους.

Η πόλη είναι γνωστή για την όμορφη ατμόσφαιρά της και τα υπέροχα λουλούδια της. Το ποδήλατο είναι το ιδανικό μέσο μεταφοράς εδώ, θα δείτε παντού ποδηλατόδρομους. Στις 30 Απριλίου είναι τα γεννέθλια της βασιλομήτωρ της Ολλανδίας, της Βασίλισσας Juliana και οι gay από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν αυτή την ημερομηνία για να έρθουν στο Amsterdam και να γιορτάσουν. Αυτή την ημέρα επικρατεί μια ατμόσφαιρα καρναβαλιού!

Το Amsterdam, από ότι θα ξέρετε, έχει μια σχετικά φιλελεύθερη αντίληψη για τα ναρκωτικά. Υπάρχουν ειδικά ‘καφενεία’ όπου ο καθένας μπορεί να αγοράσει και να καπνίσει χασίς. Βέβαια να αναφέρουμε ότι τα σκληρά ναρκωτικά, όπως κοκαϊνη, LSD κτλ. απαγορεύονται στην Ολλανδία όπως και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το μεγάλο Pride Event της χρονιάς είναι το πρώτο Σάββατο κάθε Αυγούστου. Αυτό γίνεται στο Prinsengracht. Σε αυτό το "Gay Pride Event" υπάρχουν κάθε λογής καραβάκια που βολτάρουν στα κανάλια του Amsterdam. Γύρω στα 250.000 άτομα πηγαίνουν σε αυτό το Pride κάθε χρόνο.

Γενικότερα το Amsterdam είναι μια "χαλαρή" πόλη. Μια πόλη που μπορείς να πας να ηρεμήσεις αλλά αυτό δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να πάτε να περάσετε "τρελά' με την απίστευτη νυχτερινή ζωή της.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...