Αυτό που αξίζει να τονίσουμε για τη Σκιάθο είναι ότι είναι απίστευτα gay friendly, πράγμα που θα διαπιστώσετε και μόνοι σας

Η καταπράσινη Σκιάθος

Πλησιάζοντας την Σκιάθο με το καράβι δε γίνεται να μη θαυμάσεις την ομορφιά του νησιού από το κατάστρωμα του καραβιού. Πως γίνεται να μη θαυμάσεις την ομορφιά ενός νησιού ντυμένου στο πράσινο γεμάτο με υποσχέσεις αξέχαστων διακοπών;

Η Σκιάθος ανήκει στο νησιωτικό συγκρότημα των Σποράδων και μπορεί κανείς να την επισκεφτεί είτε με καράβι από το λιμάνι του Αγ. Κων/νου της Φθοιώτιδας ή της Θεσσαλονίκης είτε με αεροπλάνο. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο μέρος του τουρισμού της Σκιάθου είναι ξένοι και κυρίως Άγγλοι και Γερμανοί. Πολλά μπαρ και κλαμπ εξάλλου θυμίζουν αγγλικές παμπ και θα δείτε ότι πολλά από τα μπαρ τα διαχειρίζονται Άγγλοι.

Αυτό που αξίζει να τονίσουμε για το νησί είναι ότι είναι απίστευτα gay friendly, πράγμα που θα διαπιστώσετε και μόνοι σας αν αποφασίσετε ποτέ να επισκεφτείτε αυτό το πραγματικά μοναδικό νησί. Με λίγη εξερεύνηση θα δείτε ότι υπάρχουν και 2 gay friendly μπαρ στο νησί ή μάλλον θα έπρεπε καλύτερα να πούμε straight friendly.

Αφού φτάσετε στο νησί και βολευτείτε στο ξενοδοχείο σας, το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε μια από τις παραλίες του νησιού. Η Σκιάθος διαθέτει από τις ομορφότερες και καθαρότερες παραλίες του Αιγαίου και μάλιστα, εφτά από αυτές έχουν βραβευτεί με Γαλάζιες Σημαίες. Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσετε κάποιο αυτοκίνητο ή σκουτεράκι θα δείτε ότι δεν υπάρχει λόγος εξάλου μιας και το σύστημα συγκοινωνιών του νησιού είναι άκρως προσεγμένο με το κτελ να περνάει ανά 20 λεπτά με στάσεις στις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού.

Σχεδόν όλες οι παραλίες είναι οργανωμένες και η πιο γνωστή ίσως παραλία είναι η παραλία των Κουκουναριών. Εκτός από τα καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά της, η παραλία αυτή προσφέρει μοναδική ευκαιρία για ξεκούραση και απόλαυση, αφού το πασίγνωστο δάσος των Κουκουναριών σταματάει λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Για το gay&lesbian κοινό θα συνιστούσαμε την οργανωμένη παραλία γυμνιστών, Μικρή Μπάνανα. Το κτελ θα σας αφήσει στο τέρμα, όπου είναι και η παραλία της Μπανάνας όπου μαζεύεται και ο περισσότερος κόσμος. Θα δείτε πινακίδες που θα σας δείξουν το δρόμο για την μικρη Μπανάνα και είναι μια απόσταση 5-10 λεπτών με τα πόδια. Πραγματικά θα χαρείτε για τον έξτρα κόπο μιας και πραγματικά θα απολαύσετε μια ήρεμη παραλία, πεντακάθαρη φυσικά όπου θα έχετε την άνεση να είστε ο εαυτός σας.

Η πόλη της Σκιάθου σε προσκαλεί να την εξερευνήσεις, να χαθείς στα σοκάκια της να χαζέψεις τα μαγαζιά των σουβενίρ και να σκεφτείς τι θα αγοράσεις για τους αγαπημένους σου, να κάτσεις να φας μια κρέπα στις κρεπερί της πόλης και να τραβήξεις άπειρες φωτογραφίες.

Δίπλα από το λιμάνι θα βρείτε και το παλιό λιμάνι της Σκιάθου άκρως πιο όμορφο και ελκυστικό. Το Μπούρτζι είναι μια μικρή χερσόνησος, η οποία χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου και κατά το παρελθόν ήταν φρούριο. Σήμερα, το Μπούρτζι είναι πραγματικά ένας σπάνιος τόπος αναψυχής, κατάφυτο από πεύκα, πάντα δροσερό, με μαγευτική θέα. Από το παλιό φρούριο σώζονται λίγα υπολείμματα από τα τείχη, καθώς επίσης διακρίνονται αριστερά και δεξιά του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο του παλιού σχολείου, οι θέσεις που βρίσκονταν η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η δεξαμενή του φρουρίου.

Το παλιό δημοτικό σχολείο έχει μεταμορφωθεί με πρωτοβουλία της σημερινής δημοτικής αρχής, σε πολιτιστικό κέντρο, με καλαίσθητες και λειτουργικές αίθουσες συνεδριάσεων και ένα ονειρικό πραγματικά θερινό θέατρο, στο οποίο κάθε καλοκαίρι δίνονται επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις. Ακόμα, μέσα στο Μπούρτζι λειτουργεί δημοτικό καφενείο, στο οποίο οργανώνονται ξεχωριστές βραδιές, που ταιρίαζουν με το ύφος και την ατμόσφαιρα της μικρής καταπράσινης χερσονήσου.

Στην πόλη της Σκιάθου επίσης βρίσκεται άψογα διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που γεννήθηκε και έζησε στο νησί και τώρα λειτουργεί σαν μουσείο. Η είσοδος θα σας κοστίσει ένα ευρώ και θα μπορείτε να δείτε από κοντά και μερικά από τα αντικείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Για διασκέδαση μπορείτε να πάτε στην Ανατολική πλευρά του νησιού όπου βρίσκονται πολλά μπαρ και κλαμπ μαζεμένα, ή μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη και να ανακαλύψετε τις «Αγγλικες παμπ» που αναφέραμε προηγουμένως ή μπορείτε να αράξετε, αν βρείτε βέβαια, στα μπαρ/καφέ του παλαιού λιμανιού και να ακούσετε την προσεγμένη μουσική τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν έρθει η ώρα να φύγετε απο την Σκιάθο θα θελήσετε να ‘χάσετε’ κατά λάθος το πλοίο της επιστροφής!

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...