Πολλοί έχουν αναρωτηθεί αν υπάρχει καθόλου gay κόσμος στην Κρήτη, αφού τα μπαρ και τα ξενοδοχεία για ομοφυλόφιλους είναι τόσο περιορισμένα.

Υπάρχει καθόλου gay κόσμος στην Κρήτη;

Κρήτη, η χώρα του Μίνωα, του Δία, του Βενιζέλου, του Καζαντζάκη..., το γεμάτο αντιθέσεις νησί, με τα αρχαία, τα σπήλαια, τα κάστρα και τις τόσο μαγευτικές παραλίες που σου κόβεται η ανάσα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα. Είτε ετοιμάσεις βαλίτσα γεμάτη με σέξυ εσώρουχα, είτε κουβαλήσεις ένα πάκο βιβλία για μελέτη, είτε απαγάγεις το μωρό σου για private διακοπές, αυτό εδώ το νησί θα σου προσφέρει απλόχερα ό,τι θελήσεις. Παραλίες τρελές, αμμουδιές τόσο ρομαντικές που θα θες να κάνεις πρόταση γάμου.

Δεν ξέρω αν φταίει η Αφρική ακριβώς από κάτω που επηρεάζει γλυκά το θερμό κλίμα και τη βλάστηση, ή ίσως η ίδια η Ελλάδα που τόσο γνήσια αποτυπώνεται στους ντόπιους. Το ίδιο το νησί έχει μια μοναδικότητα που πάντα τελικά σε εκπλήσσει. Εξωτικό, μυστηριώδες, ανεξέλεγκτα όμορφο, ακόμα και στο άγριο του πρόσωπο.

Η τόσο γραφική ιδιαιτερότητα των Κρητικών, ειδικά στα χωριά, φαίνεται στο γεγονός ότι ενώ είναι εξαιρετικά φιλόξενοι, καταφέρνουν να εμπνέουν παράλληλα και σεβασμό, με τρόπο σχεδόν μαγικό.

Αν σε έλκει ο θόρυβος και σ’ αρέσουν τα ξενύχτια, έχεις τουλάχιστον 3 μεγάλες πόλεις να διαλέξεις. Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, όλες πρόθυμες να σε διασκεδάσουν.

Η Κρήτη είναι ένα απολύτως κοσμοπολίτικο νησί, που κατακλύζεται από τουρίστες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά είναι γνωστό ότι δεν είναι ακόμα πολύ οργανωμένο όσον αφορά τον γκέι κόσμο. Παρόλα αυτά, η νοτιοδυτική πλευρά του νησιού ενδύκνυται για όλους εμάς που θα θέλαμε να χαρούμε τις μαγευτικές αυτές παραλίες και τη θάλασσα χωρίς το μαγιό μας. Παραλίες γυμνιστών υπάρχουν σε αφθονία σ’αυτή την πλευρά του νησιού, αλλά ακόμα και εδώ χρειάζεται η στοιχειώδης διακριτικότητα. Εννοείται πως όπου κι αν βρεθείτε, η φιλοξενία και η καλή τουριστική οργάνωση θα σας εκπλήξει θετικά.

Η πόλη των Χανίων θεωρείται μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Κρήτης αλλά και της Μεσογείου γενικότερα. Αν ψάξετε λιγάκι, θα βρείτε και το gay μπαρ “2 Λουξ” που λειτουργεί στην πόλη και βρίσκεται λίγο πριν το φάρο.

Στο Ηράκλειο, την πρωτεύουσα του νησιού, υπάρχουν επίσης 1-2 gay μπαρ, που αναφέρονται κυρίως ως στέκια αγοριών. Αλλά, ως συνήθως, αρνούνται να φιλοξενήσουν φιλικά έντυπα. Επίσης, υπάρχουν 2 gay ξενοδοχεία, το “Villa Ralfa” κοντά στο αεροδρόμιο και το “Zeus Xenios Villa” στην πόλη του Ηρακλείου και τα δύο πολύ γραφικά και πολύ κοντά σε αξιοθέατα.

Τα Μάλια επίσης, θεωρούνται ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα της Κρήτης, με αμφιλεγόμενη φήμη όσον αφορά στην ποιότητα των τουριστών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι Άγγλοι, και πολλές φορές έχει διαπιστωθεί ότι ξεπερνούν τα όρια στην ξέφρενη νυχτερινή ζωή. Αυτό βέβαια, δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί αν αποφασίσετε να επισκευτείτε τα Μάλια, μια και μιλάμε για ένα μέρος γεμάτο ζωντάνια και προκλήσεις. Μην ξεχάσετε να πιείτε κάνα ποτάκι στο “Eros bar” το μοναδικό gay bar της πόλης.

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί αν υπάρχει καθόλου gay κόσμος στην Κρήτη, αφού τα μπαρ και τα ξενοδοχεία για ομοφυλόφιλους είναι τόσο περιορισμένα. Αναρωτιούνται αν μπορεί ένα gay ή lesbian ζευγάρι να απολαύσει τις διακοπές του χωρίς να τραβάει τα βλέματα των υπολοίπων και χωρίς να υποστούν διακρίσεις.

Η απάντησή μας είναι ναι... υπάρχει gay κόσμος στην Κρήτη. Και μάλιστα μπόλικος. Η απάντηση είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε αξέχαστες διακοπές στο νησί αυτό και να είστε ο εαυτός σας, χωρίς να ανησυχείτε αν ασχολούνται μαζί σας οι γύρω, γιατί πολύ απλά δεν ασχολούνται.

Η Κρήτη είναι ένα αρκετά παραδοσιακό νησί αλλά και ένας τόπος που αγαπάει τον τουρισμό.
Η διακριτικότητα όμως, είναι η λέξη κλειδί που βοηθάει ώστε τίποτα να μην πτοήσει τις πολυπόθητες διακοπές μας, είτε στην Κρήτη, είτε σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Οπότε, πιάστε το χέρι της ή του συντρόφου σας, περπατήστε μαζί της στα τόσο γραφικά και ρομαντικά σοκάκια της πόλης, πιείτε ποτάκια σε όποιο μπαράκι σας γυαλίσει και κοιμηθείτε αγκαλίτσα στο δωμάτιο οποιουδήποτε ξενοδοχείου αποφασίσετε να μείνετε.

Περισσότερη προσοχή χρειάζεται κυρίως σε ορεινά ή απόμερα χωριουδάκια του νησιού, όπου οι κάτοικοι είναι λιγότερο συνηθισμένοι στους τουρίστες, άρα και περισσότερο καχύποπτοι.
Όπως και να’χει, το νησί αυτό διαθέτει τόση μαγεία, που θα επιθυμείτε να ξεμείνετε εκεί.

Κατεβείτε λοιπόν μαζί μου στο λιμάνι της Σούδας και πάμε παρέα...

Μια και τα περισσότερα πλοία για Κρήτη πιάνουν λιμάνι στις 6 το πρωί, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πόλη των Χανίων και το ενετικό λιμάνι, με τον ήλιο να ξεμυτάει δίνοντας αυτό το γλυκό χρυσοκόκκινο χρώμα στα αρχοντικά και τη θάλασσα. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας σε ένα από τα αμέτρητα καφενεδάκια, χαζεύοντας τους ντόπιους να ξεκινούν τις δουλειές τους. Φαντάζομαι βόλτες στα καλντερίμια για shopping, σφηνάκια ρακί και μεζέδες κρητικούς, φαντάζομαι γέροντες να μιλάνε μεταξύ τους στη ντόπια προφορά τσουγκρίζοντας μαζί μας...

Clubbing στα Χανιά, time killing στα Μάλια, μουσεία στο Ηράκλειο, εε να δούμε και τα αρχαία στην Κνωσσό. Θα πάμε βόλτα στο φαράγγι της Σαμαριάς με μπουκαλάκια νερό και κολατσιό, θα βγάλουμε φωτογραφίες με φόντο το φοινικόδασος στο Βάι, θα πιάσουμε από μια σπηλιά ο καθένας στα Μάταλα...

Εδώ στο νησί των αντιθέσεων όλα είναι πιθανά.

Πάμε για γυμνισμό στα νότια, στη Σούγια, στον Πλακιά, πάμε να δούμε τις θαλάσσιες χελώνες στην παραλία του Κομού, πάμε και στη διάσημη παραλία του Αι Γιάννη εκεί στην απομονωμένη Γαύδο, όπου τα ρούχα και τα μαγιώ είναι στοιχείο περιττό.

Κι αν με δείτε να ξεφεύγω από τα πολλά ρακόμελα... απλά ρίξτε με στη θάλασσα για νυχτερινό μπανάκι...

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...