Αλλά και οι άνθρωποι, όλα τα gay/friendly μπαρ ταβερνάκια και ξενοδοχεία της Κέρκυρας, η καλή οργάνωση για τους πιο απαιτητικούς από εμάς, συνετέλεσαν στο συμπέρασμα και την επιθυμία μας να επισκεφτούμε στο μέλλον ξανά και ξανά το αξέχαστο αυτό νησί των Φαιάκων.

Η gay/lesbian friendly Κέρκυρα

Εικόνες από τα φλογερά ηλιοβασιλέματα, τα εξωτικά, μαγευτικά χρώματα και σκηνικά, την άφθονη βλάστηση και την πληθώρα λουλουδιών σπάνιας ομορφιάς, τις χρυσαφιές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, όλα συνωμότησαν ώστε αυτό το ταξίδι να μας μείνει αξέχαστο!

Με την επιθυμία έντονη για διακοπές, και μια ενδόμυχη φωνούλα να μου λέει: “κουνήσου και τράβα δυτικά”, αποφάσισα να βάλω κάτω τον χάρτη με τη φίλη μου για να αποφασίσουμε ποιο θα΄ναι το “τυχερό” νησί που θα επισκεφτούμε. Τράβα δυτικά μου ψιθυρίζει η όρεξή μου και έτσι τα μάτια μου περιορίστηκαν στα νησιά του Ιονίου. Οι επιλογές αρκετές και πολύ ελκυστικές στο Ιόνιο. Μετά από συζήτηση γύρω από ποια νησιά έχει δει η καθεμία και σε ποια θέλει να πάει, καταλήξαμε να πάμε στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Και οι δύο μας είχαμε πάει στο παρελθόν, στη γνωστή σε όλους μας 5ήμερη του Λυκείου, αλλά επειδή αυτό είχε συμβεί πριν πολλά χρόνια, αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε ξανά ώστε να δούμε όσα δεν είδαμε τότε, ή όσα θα θέλαμε να ξαναδούμε, και να θυμηθούμε τις ξέγνοιαστες εκείνες σχολικές ημέρες. Το timing σωστό, η καλή διάθεση στο φουλ, ο καιρός εξαιρετικός με ένα δροσερό αεράκι που σε λίγο θα μύριζε θάλασσα.

Ξεκινήσαμε νωρίς την άλλη μέρα για Ηγουμενίτσα, όπου σε 2 ώρες θα μας έβγαζε στο νησί. Πάνω στο πλοίο που κυλούσε κυριολεκτικά πάνω στα ήσυχα νερά του Ιονίου, αγοράσαμε ένα χάρτη της Κέρκυρας, για να επιλέξουμε τη διαδρομή και τα σημεία που θα μείνουμε και θα επισκεφτούμε, μια και μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο νησί, με άφθονες επιλογές, όπου ένα ολιγοήμερο ταξίδι δεν θα έφτανε να τις καλύψει. Ο σχεδιασμός μας βγήκε εύκολος. Δύο με τρεις μέρες στην πόλη της Κέρκυρας και μετά πορεία προς ακόμα δυτικότερα. Εννοείται ότι είχα κάνει την έρευνά μου πρώτα σερφάροντας στο ιντερνέτ και ήξερα που βρίσκονται τα ωραία, gay σημεία, κάτι που εφαρμόζω πάντα για να περνάω όσο γίνεται πιο ξέγνοιαστα και να είμαι ο εαυτός μου. Και ξεπροβάλλει το λιμάνι...

Υπέροχη αίσθηση, τη μια μέρα να κοιτάς το χάρτη και την άλλη να βρίσκεσαι μέσα σ’αυτόν! Η πόλη της Κέρκυρας μας φάνηκε πολύ εντυπωσιακή, ξεχωριστή και γεμάτη προκλήσεις από την πρώτη στιγμή. Το στοιχείο της Δύσης εδώ είναι έντονο, με Αγγλικές, Γαλλικές αλλά κυρίως Βενετσιάνικες επιρροές να προσθέτουν γλυκά την κουλτούρα και την αισθητική τους. Το νησί ανήκε απ’τα τέλη του 14ο αιώνα και για πάνω από 400 χρόνια στους Βενετούς, μάλλον ευτυχώς, γιατί απολαμβάναμε την προστασία που μας παρείχε η Βενετία από άλλους εχθρούς εξ ανατολάς. Τα Ενετικά αρχοντικά στην πόλη, είναι χαρακτηριστικά, βαμένα σε μια γλυκιά απόχρωση της ώχρας, το οποίο είναι και το παραδοσιακό χρώμα της Κέρκυρας. Η πόλη διαθέτει ένα συμπαθέστατο gay friendly ξενοδοχείο στο κέντρο του παλιού λιμανιού κι έτσι πήγαμε καρφωτές εκεί. Το ξενοδοχείο είχε χτιστεί κατά τη διάρκεια της Αγγλοκρατίας στην περίοδο 1814-1864 και κρατούσε ακόμα, αν και πλήρως ανακαινισμένο, την παραδοσιακή, Κερκυραϊκή αρχιτεκτονική.

Αφήσαμε τα πράγματα και ξεχυθήκαμε στην πόλη για φαγητό. Στον ανεμόμυλο, ένα από τα γραφικά προάστεια της πόλης, επισκεφτήκαμε την gay/friendly ταβέρνα του Γιάννη (Giannis Tavern), απολαύσαμε ελληνικούς μεζέδες και μετά ήπιαμε καφεδάκι στο Ernestos Cafe, το οποίο είναι επίσης gay friendly με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και βρίσκεται κοντά στο διάσημο Λιστόν που διακοσμεί την πλατεία Σπιανάδα. Η Σπιανάδα είναι η κεντρική πλατεία της πόλης και τόπος συνάντησης των κατοίκων και των επισκεπτών της Κέρκυρας, κατασκευασμένη σύμφωνα με το στυλ των Βασιλικών Κήπων της Ευρώπης. Περπατήσαμε μέσα στα πανέμορφα καντούνια της πόλης και χαζέψαμε μερικά από τα μοναδικά σε ομορφιά κτίσματα όπως το θέατρο Σαν Τζιάκομο, το μέγαρο Καποδίστρια, την Καθολική Μητρόπολη, την εκκλησία του πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα... Καταλήξαμε απογευματάκι για πίτσα και κους κους στο gay friendly ιταλικό εστιατόριο “La Famiglia”, στο κέντρο της πόλης. Κατά το βραδάκι επισκεφτήκαμε το μπαρ Dirty Dicks, κλασικό gay μπαράκι και ήπιαμε τα ποτάκια μας, με καλή μουσική και φιλική ατμόσφαιρα. Το ίδιο μπαρ διοργανώνει και gay/lesbian πάρτυ την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα στο λιμάνι. Κοκτέιλς, μουσικούλα, γνωριμίες και ατελείωτο κέφι ώσπου να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, εξαντλημένες αλλά απολύτως ικανοποιημένες από την πρώτη μας μέρα στο όμορφο αυτό νησί.

Οι επόμενες 2 μέρες ήταν αφιερωμένες σε εξορμήσεις εντός και εκτός της πόλης, με σκοπό να δούμε από κοντά τα πιο διάσημα αξιοθέατα, όπως το γραφικό Ποντικονήσι, όπου χαλαρώσαμε πίνοντας καφέ περιτριγυρισμένες από καταπράσινα δέντρα, η γνωστή γέφυρα του Κάιζερ, αλλά και το Αχίλλειο ανάκτορο της Πριγκίπισσας Σίσσυ, το καταπληκτικό αυτό ανάκτορο κτισμένο το 1891, γεμάτο με αγάλματα των Ολυμπίων θεών και των 9 μουσών, καθώς και 2 εντυπωσιακά αγάλματα του Αχιλλέα στον κήπο και στα σκαλοπάτια.

Το πρωινό της 4ης ημέρας του ταξιδιού μας αφήσαμε την πόλη της Κέρκυρας, με τις τόσο ωραίες εικόνες που μας χάρισε και κατευθυνθήκαμε δυτικά του νησιού με σκοπό να βρεθούμε στην Μυρτιώτισσα, η οποία αποτελεί προέκταση της γνωστής παραλίας Γλυφάδα, και βρίσκεται μόλις 15 χλμ. δυτικά της Κέρκυρας. Η γραφική παραλία της Μυρτιώτισσας είναι η μία από τις δύο παραλίες γυμνιστών του νησιού (η δεύτερη είναι η παραλία Αλμυρού στα Βόρεια). Κοντά στην παραλία της Μυρτιώτισσας είχαμε την ευκαιρία να διαλέξουμε ανάμεσα σε τουλάχιστον 3 gay/friendly καταλύματα, με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, σε λογικές τιμές και με γλυκιά, φιλική ατμόσφαιρα. Τα δύο πιο αξιόλογα βρίσκονται μόλις 15 λεπτά από την παραλία γυμνιστών, στην περιοχή Βάτος. Απολαυστικό φαγητό, με λευκό ντόπιο κρασί στην gay/friendly ταβέρνα Ελιά, δίπλα στην Μυρτιώτισσα και αργότερα το βραδάκι στην επίσης gay/friendly ταβέρνα του Σπύρου στον Βάτο, με ελληνική αλλά και διεθνή κουζίνα.

Τις επόμενες ημέρες προσπαθήσαμε να επισκεφτούμε όλη την δυτική πλευρά του νησιού από πάνω ως κάτω, σταματώντας στις διάφορες μαγευτικές παραλίες για μπανάκι και φαγητό, ή απλά για κόζι και φωτογραφίες. Από την παραλία γυμνιστών του Αλμυρού, στην γραφική και πιο κοσμική παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, όπου πιστεύεται ότι εκεί βρισκόταν το παλάτι του βασιλιά των Φαιάκων, Αλκίνοου, στην παραλία Σιδάρι στο βορειότερο σημείο του νησιού με την μοναδική, φυσική ομορφιά χάρη στις βραχώδεις, οδοντωτές ακτές και με το φημισμένο Canal d' Αmour (Κανάλι του Έρωτα) για τις ρομαντικές μας περιπτύξεις. Επίσης, περπατήσαμε πάνω από το γραφικό ποτάμι που περνάει μέσα από το Λευκίμι στο νότιο μέρος του νησιού, κάναμε ηλιοθεραπεία στην όμορφη αμμουδιά του Αγίου Στεφάνου στα νοτιοδυτικά, όπως και στην παραλία Αρίλλα με τις γραφικές ψαροταβέρνες για θαλασσινό τσιμπούσι.

Καθώς ερχόταν η ώρα της επιστροφής, εικόνες από τα φλογερά ηλιοβασιλέματα, τα εξωτικά, μαγευτικά χρώματα και σκηνικά, την άφθονη βλάστηση και την πληθώρα λουλουδιών σπάνιας ομορφιάς, τα ελαιόδεντρα, τα ατελείωτα στρέμματα με πορτοκαλιές και λεμονιές, τις χρυσαφιές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, όλα συνωμότησαν ώστε αυτό το ταξίδι να μας μείνει πραγματικά αξέχαστο. Αλλά και οι άνθρωποι, όλα τα gay/friendly μπαρ ταβερνάκια και ξενοδοχεία της Κέρκυρας, η καλή οργάνωση για τους πιο απαιτητικούς από εμάς, συνετέλεσαν στο συμπέρασμα και την επιθυμία μας να επισκεφτούμε στο μέλλον ξανά και ξανά το αξέχαστο αυτό νησί των Φαιάκων.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...