περίπατος ενάντια στην Ισλαμοφοβία

Περίπατος ενάντια στην Ισλαμοφοβία

Στις 31 Οκτωβρίου 2015 θα γίνει ένας περίπατος ενάντια στην Ισλαμοφοβία. Ώρα συγκέντρωσης 16.30, Βασιλέως Aλεξάνδρου & Αντήνορος (παρκάκι δίπλα στο Caravel)

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Πώς αισθανόμαστε όταν συναντάμε στο δρόμο μια γυναίκα που φορά μαντήλα; Τι σκεφτόμαστε μπροστά στην προοπτική να δημιουργηθούν τζαμιά στην Αθήνα; Όταν διαπιστώσουμε ότι ο γείτονάς μας δεν τρώει χοιρινό, μας προκαλεί αυτό κάποια δυσφορία; Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τους Μουσουλμάνους να νιώσουν ότι αντιμετωπίζονται απόλυτα ισότιμα και πως δε διαφέρουν για εμάς από οποιονδήποτε μη Μουσουλμάνο, Αγνωστικιστή ή Άθεο; Και όταν πληροφορούμαστε περιστατικά όπως αυτό του νεαρού Μουσουλμάνου μαθητή Αχμέντ στην Αμερική, που συνελήφθη ως τρομοκράτης γιατί πήγε στο σχολείο του ένα αυτοσχέδιο ρολόι, νιώθουμε αρκετό αποτροπιασμό;

Η Iσλαμοφοβία είναι η νέα μάστιγα που αρχίζει να κυριεύει τη δύση: ο Μουσουλμάνος δεν είναι απλά κάποιος αλλόθρησκος, είναι "ο ξένος που επιζητεί να μας επιβάλει τα αποκρουστικά έθιμά του" αυτός που "θα αλλοιώσει τον πολιτισμό μας και θα στρεβλώσει τις αξίες μας", ένας εν τέλει "δυνάμει τρομοκράτης"! Κι όπως κάθε φοβία, η Ισλαμοφοβία θρέφει τη βία. Ψυχολογική κατ' αρχάς, με τη μορφή των διακρίσεων, φυσική κι εγκληματική εν τέλει, όταν δρουν οι ακραίες οργανώσεις, τα τέρατα του σύγχρονου ναζισμού.

Δε θέλουμε μια κοινωνία που αποστρέφεται την ποικιλομορφία. Δε θέλουμε οι φοβίες και το μίσος να κυριαρχούν στον κόσμο που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Θέλουμε αποδοχή, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου θα κυριαρχεί η ειρηνική συμβίωση, η γνώση, η αλληλοκατανόηση κι η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, απο όποιον τόπο κι αν προέρχονται, όποιο κι αν είναι το θρήσκευμα τους, με οποιαδήποτε ατομικά χαρακτηριστικά, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.

Για το λόγο αυτό, οργανωθήκαμε ως LGBTQ + Allies Against Islamophobia και από κοινού με σύμμαχες οργανώσεις απ' το χώρο του LGBTQΙ+ κινήματος καλούμε κάθε δημοκρατικό, ευαισθητοποιημένο άνθρωπο, όλες και όλους όσες και όσους συμμερίζονται τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις μας, καθώς και όλες τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και κινήματα, σε ειρηνική πορεία διαδήλωσης των επιδιώξεών μας και ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα της Ισλαμοφοβίας με τίτλο "ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ", το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 16:30, στο Παγκράτι (γωνία Βασιλέως Αλεξάνδρου και Αντήνορος, δίπλα στο ξενοδοχείο Caravel).

Διοργανώτρια ομάδα: LGBTQ + Allies Against Islamophobia.

Σύμμαχες Οργανώσεις:

ΟΛΚΕ
Thessaloniki Pride
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.)
Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση
Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι - Τμήμα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου
Proud Seniors Greece
Σύνθεση
Κόσμος χωρίς πολέμους και βία
Praksis
Θετική Φωνή
Πλειάδες - Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό "Κορυδαλλού - Νικαίας"
Kίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"
Ομάδα ''Ανοιχτές Σχέσεις''
Thessaloniki Rainbow Youth

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/1698021337084102/

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...