Επεκτείνεται το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια

Επεκτείνεται το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί πολυνομοσχέδιο με σημαντικές αλλαγές και αυστηροποίηση της νομοθεσίας για όσους διαπράττουν εγκλήματα για φυλετικούς λόγους, αλλά και για το σύμφωνο συμβίωσης.

Στο νέο νομοσχέδιο, πέραν των διατάξεων για την αντιρατσιστική θωράκιση της ισχύουσας νομοθεσίας, θα περιλαμβάνονται και οι νέες ρυθμίσεις για το σύμφωνο συμβίωσης. Ειδικότερα προβλέπεται ότι στο εξής θα μπορούν να συνάψουν σύμφωνο και ομόφυλα ζευγάρια, κάτι που δεν ίσχυε έως τώρα, δίδοντας έτσι διέξοδο τακτοποίησης σε θέματα καθημερινότητας, περιουσιακά και άλλα, ανθρώπων με διαφορετική σεξουαλική επιλογή. Συγκεκριμένα, με τις νέες διατάξεις, για πρώτη φορά καθιερώνεται, υπό προϋποθέσεις, τεκμήριο πατρότητας για παιδιά που γεννιούνται από γονείς που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, χωρίς οι ρυθμίσεις αυτές να περιλαμβάνουν τους ομόφυλους που συνάπτουν σύμφωνο κοινής ζωής.

Τέλος, με το ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζονται επί το αυστηρότερο πράξεις ή παραλείψεις που σχετίζονται με ρατσιστική βία, που εκδηλώνεται για λόγους φυλετικούς, θρησκευτικούς ή άλλης διαφορετικότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκνομες συμπεριφορές, οι οποίες αναμένεται να απασχολήσουν περισσότερο τις αρμόδιες αρχές, ενόψει και των προσφυγικών κυμάτων που σημειώνονται στη χώρα.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...