Introducing Teddy: Ένα τρανσέξουαλ αρκουδάκι σε ένα όμορφο βιβλίο για παιδιά!

Introducing Teddy: Ένα τρανσέξουαλ αρκουδάκι σε ένα όμορφο βιβλίο για παιδιά!

Επαίνους σε διεθνές επίπεδο έχει κερδίσει το νέο βιβλίο για παιδιά που μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρανσέξουαλ.

To βιβλίο "Introducing Teddy" μιλάει για ένα αρσενικό αρκουδάκι τον Teddy, που εύχεται να ήταν κορίτσι και να το έλεγαν Tilly! Η Jessica Walton, συγγραφέας του βιβλίου, εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ιστορία από τον πατέρα της, την Τina, που αποκάλυψε στην οικογένεια της, ότι ήταν τρανσέξουαλ.

“Κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας η Tina ήταν ένας διασκεδαστικός άνθρωπος και ένας χαρούμενος, προσγειωμένος και αφοσιωμένος μπαμπάς" λέει.

Το βιβλίο της Jessica εξερευνά τις δυναμικές της φιλίας καθώς το αρκουδάκι ο Teddy- που θα ήθελε να είναι θηλυκό και να το λένε Tilly- αποκαλύπτει την ταυτότητα της, στους ανθρώπους γύρω της.

Η Αυστραλιανή συγγραφέας είπε ότι έγραψε το βιβλίο για τον γιο της, τον Errol, καθώς πίστευε ότι υπήρχε έλλειψη τρανσέξουαλ χαρακτήρων και γονέων στην παιδική λογοτεχνία.

Η Jessica (πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας) συνεργάστηκε με τον εικονογράφο, Dougal MacPherson για να ζωντανέψει αυτή την ιστορία. Μαζί, αποφάσισαν να εκδώσουν μόνοι τους το βιβλίο, με τη συνδρομή του κοινού.

Το «Introducing Teddy» κίνησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων και συγκέντρωσε παραπάνω από $20.000 στο Kickstarter – το διπλάσιο ποσό δηλαδή από αυτό που ήλπιζαν να μαζέψουν η Jessica και ο Dougal.

Από τότε, αυτή τους η προσπάθεια κέρδισε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και το βιβλίο θα εκδοθεί παγκοσμίως από τον εκδοτικό οίκο «Bloomsbury» τον Ιούνιο του 2016.

“Το ωραίο με τα μικρά παιδιά είναι ότι όταν τους διαβάζεις μια ιστορία που αντικατοπτρίζει την οικογένεια σου, ξέρεις ότι μπορούν να δουν τον ίδιο τους τον εαυτό μέσα σε αυτή!" είπε η Jessica.

Παρά την επιτυχία του βιβλίου, η Jessica είπε ότι αρχικά φοβόταν να το δείξει στον πατέρα της, την Tina.

“Η Tina μου στάθηκε πολύ καθώς το έγραφα. Ήμουν πολύ νευρική όταν ήρθε η ώρα να της δείξω το προσχέδιο του κειμένου επειδή ήθελα να το κάνω σωστά” λέει.

Η Tina όμως είπε ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανη για την δουλειά που έκανε η κόρη της.

“Έκλαψα από χαρά. Είναι ένα τόσο καταπληκτικό, όμορφο και θετικό βιβλίο. Μιλά για τη διαφορετικότητα και για την αποδοχή της. Ήμουν τόσο περήφανη για εκείνη όταν το διάβασα. Η εικονογράφηση του είναι πολύ όμορφη και η ιστορία τόσο τρυφερή!"

Η Tina πιστεύει ότι το βιβλίο περιέχει ένα δυνατό μήνυμα σχετικά με την αποδοχή της ταυτότητας και το πόσο περήφανος πρέπει να είναι κάθε άνθρωπος για τη δική του.

“Πιστεύω ότι έρχεται η στιγμή που πρέπει να κοιτάξεις με ειλικρίνεια τον εαυτό σου και να αντιμετωπίσεις τα πράγματα που κρύβεις, τα πράγματα για τα οποία νιώθεις ντροπή και απλά να δεχθείς τον εαυτό σου όπως είναι!"

Πηγή: https://singleparent.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...