στραπ ον

STRAP IT ON!

Συγχαρητήρια που σκέφτεστε να αγοράσετε το πρώτο σας στραπ-ον!

Κανονικά, σε έναν καλύτερο κόσμο, κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είναι εύκολο και διασκεδαστικό όσο το να αγοράζεις ένα ζευγάρι παπούτσια ή το τελευταίο τρέντυ γκάτζετ, αλλά επειδή τα σεξ τόυζ παραδοσιακά θεωρούνται έκφυλα, βρώμικα, ανήθικα και αξεσουάρ ατόμων αμφιβόλου ηθικής (γιατί, guess what, σχετίζονται με το recreational σεξ aka την χειρότερη απειλή για την ανθρωπότητα μετά τον Χίτλερ) το να βρούμε πληροφορίες για μεγέθη, ζώνες, υφές, όντας πρωτάρες, ίσως δεν είναι τόσο απλό.

Ωστόσο, επειδή είναι 2k23 (προσεχώς ’24) κι επειδή είμαστε posthumans και παίζουμε το ίντερνετ στα δάχτυλα (κυριολεκτικά, όπως μας λέει ο Flusser στο Προς το Σύμπαν των Τεχνικών Εικόνων) κι επειδή τα μπούλετ πόιντς κάνουν τα πάντα λιγότερο πολύπλοκα, έχουμε φίλες globally που γράφουν λεσβιακού, κουήρ και φεμινιστικού προσανατολισμού άρθρα σχετικά με το θέμα, ώστε (ευτυχώς και επιτέλους!) να μην πληροφορούμαστε για τα πάντα από το stresbian πορνό.

Και τώρα, ήρθε η ώρα, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση (εκτός από μια μικρή ιστορικού ενδιαφέροντος παρένθεση που θα μας πληροφορήσει ότι το παλαιότερο ντίλντο που έχει βρεθεί χρονολογείται στα 23.000 π.Χ., ότι στην αρχαία Ελλάδα σύμφωνα με τον Αριστοτέλη χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο για λιπαντικό και ότι ο πρόγονος του προσφιλούς μας δονητή ήταν μια μισογυνίστικη, μηχανή αυνανισμού που χρησιμοποιούνταν, συνταγογραφούμενη παρακαλώ, ως θεραπεία για την γυναικεία υστερία κατά τον 19ο αι. στην Βρετανία και είχε το τρομακτικό όνομα «Το Σφυρί του Χάμερβιλ») να παρουσιάσουμε, με έναν ενδεικτικό οδηγό, όσα πρέπει να ξέρετε για να διαλέξετε το πρώτο σας στραπον!

Τι είναι το στραπ-ον;

Όταν μιλάμε για στραπ ον, μιλάμε κυρίως για τη ζώνη που φοριέται συνήθως στη μέση αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος (κεφάλι, χέρι, πόδι) και πάνω στην οποία εφαρμόζει ένα ντίλντο ή/και δονητής.

Ο κενός "μεγεθυντής πέους"

Για άτομα με πέος που προτιμούν να χρησιμοποιήσουν στραπ-ον (και γιατί όχι, με τέτοια ποικιλία υφών και χρωμάτων;). Αποτελείται από κούφιο ντίλντο με χώρο για όλα τα μεγέθη και αντίστοιχη ζώνη.

Εφαρμογή του στραπ-ον

Οι τρόποι με τους οποίους στερεώνουμε το ντίλντο στη ζώνη:

  • O-ring: Ο πιο ευέλικτος τρόπος. Ένα ή και περισσότερα δαχτυλίδια μέσα από τα οποία περνάμε το ντίλντο ή τον δονητή, πριν τα κουμπώσουμε πάνω στη ζώνη. Σε κάποιες ζώνες τα δαχτυλίδια είναι μόνιμα, ραμμένα ή κολλημένα, ενώ σε άλλες βγαίνουν και πωλούνται ξεχωριστά, πράγμα που σημαίνει ότι με την ίδια ζώνη μπορούμε να χρησιμοποιούμε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη ντίλντο, αλλάζοντας απλά το δαχτυλίδι.
  • Doc Johnson Vack U Lock: Πατέντα της Doc Jonson, με μια προεξοχή που εφαρμόζει στα ντίλντο της εταιρείας, κουμπώνοντας στη μία άκρη τους.

Μεγέθη ντίλντο και υλικά

Εδώ η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη. Από ιατρική σιλικόνη και σκληρό πλαστικό, μέχρι μέταλλο και γυαλί, jelly και textured, από κοντά και γλυκούτσικα μέχρι θηριώδη ρεαλιστικά για έξτρα pleasure, διπλά, τριπλά, με δόνηση, με κλίση για g-spot ή με επέκταση για κλειτοριδικό stimulation, μπορείτε να βρείτε ό,τι σας ταιριάζει και ικανοποιεί τα γούστα σας.

Είδη ζώνης για στραπ-ον (harness types)

Η ζώνη είναι το πιο σημαντικό μέρος του combo! Κρατάει το ντίλντο σταθερό στην κατάλληλη θέση, επιτρέποντας τον καλύτερο και ακριβέστερο χειρισμό. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια για όλα τα γούστα, οι κυριότερες όμως κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται είναι οι εξής:

  •  Thong style (2 strap): Είναι η πιο απλή ζώνη και μοιάζει με g-string. Η μια λωρίδα περνάει γύρω από τη ζώνη ενώ η δεύτερη περνάει ανάμεσα απ’ τα πόδια κι ενώνεται με την πρώτη μπροστά και στο κάτω μέρος της πλάτης. Για πολλές/ους δεν είναι τόσο βολική επειδή ο ιμάντας ακουμπάει στον πρωκτό και άλλες ενδιάμεσες περιοχές.
  • Jock (3 strap): Αποτελείται από τρεις ιμάντες, αυτόν της μέσης και δύο που δένουν ο καθένας γύρω από το κάθε πόδι (σκεφτείτε την περιοχή του μπικίνι), κρατώντας σταθερότερο κατά πολύ το τρίγωνο στο οποίο εφαρμόζει το ντίλντο. Ίσως παίρνει λίγη περισσότερη ώρα μέχρι να φορεθεί σωστά, ωστόσο αν προσεγγίσετε την προετοιμασία με τον σωστό τρόπο θα είναι, αποδεδειγμένα, ένα εξαιρετικό foreplay!
  • Underware/Lingerie Style: Χωρίς ιμάντες, είναι εσώρουχα ή κορσέδες με ενσωματωμένη θήκη για το ντίλντο. Φοριούνται με τον παραδοσιακό τρόπο και έχουν απεριόριστη ποικιλία σε στυλ, από δανδελωτά στρινγκς εώς boyish shorts.
  • Strapless strap-on: Αυτός ο τύπος στραπ-ον δε μοιάζει σε τίποτα με όλους τους υπόλοιπους! Φανταστείτε το σαν ένα διπλό, hands-free ντίλντο (εκεί κατατάσσεται άλλωστε), με τη μία άκρη να εφαρμόζει μέσα στον κόλπο (συνήθως πιο βολβοειδής για να μη γλιστράει έξω) και τη δεύτερη και μακρύτερη να προεξέχει ανάμεσα απ’ τα πόδια, έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στην/στον παρτενέρ.
  • Thigh strap: Ζώνη που εφαρμόζει στον μηρό.
  • Face strap: Ζώνη που φοριέται στο κεφάλι με θήκη για ντίλντο στη θέση του στόματος ή και του μετώπου, πιο διαδεδομένη σε kinksters.
  • Διπλό κενό: Ζώνη με δύο θέσεις ντίλντο, συνήθως για ταυτόχρονη κολπική/πρωκτική διείσδυση.

Σημαντικά tips για τους beginners των στραπ-ον

Προετοιμάστε το άλλο άτομο ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στραπ-ον! Προτείνεται το καλύτερα όχι κατά τη διάρκεια του σεξ. Υπάρχει περίπτωση η/ο σύντροφός σας να πιεστεί αν την/τον φέρετε προ απροόπτου και είναι πολύ πιθανόν να κάνει κάτι που δεν θέλει για να μην σας δυσαρεστήσει, πράγμα που δεν είναι ούτε σέξι, ούτε fun. Συζητήστε το και αποφασίστε το κάποια άσχετη στιγμή, χωρίς πίεση ή άγχος, αστειευτείτε μ’ αυτό, κάντε μαζί την έρευνα αγοράς ή προσπαθήστε να εκφράσετε με λόγια την φαντασίωση σας. Αυτό μάλιστα! Είναι σούπερ σέξυ!

Περί... πρώτης φοράς

Για πρώτη φορά προτιμήστε ένα μικρού ή μεσαίου μεγέθους ντίλντο, όχι πολύ σκληρό. Είναι καλύτερα να μάθετε πρώτα την χρήση με ένα basic παιχνίδι που μπορείτε να χειριστείτε κι ύστερα, αν θέλετε, να περάσετε σε επόμενα επίπεδα. Φροντίστε να είναι οπωσδήποτε από υλικό ασφαλές για το σώμα, όπως η ιατρική σιλικόνη. Είναι σαφώς καλύτερο ένα πιο ακριβό στραπ-ον που είναι ασφαλές και πιστοποιημένο, παρά ένα φθηνότερο και επικίνδυνο.

Φροντίδα των στραπ-ον

Μάθετε να φροντίζετε τα παιχνίδια σας. Κάθε μέρος έρχεται με οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης, άλλες φορές είναι απλές κι άλλες περισσότερο πολύπλοκες. Κάποια ντίλντο, ας πούμε, μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων κι άλλα καθαρίζονται μόνο με ειδική πούδρα! Σιγουρευτείτε ότι ξέρετε τον σωστό τρόπο για να τα συντηρείτε και να τα κρατάτε καθαρά.

Χρήση προφυλακτικού

Χρησιμοποιείτε προφυλακτικά! Ναι, ακόμα και τα πλαστικά ομοιώματα χρειάζονται προστασία. Έτσι προνοείτε για το σώμα σας σε περίπτωση που το υλικό είναι αμφιλεγόμενο (όπως τα gelly type ντίλντο με τα παράξενα ονόματα χημικών που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση), ενώ είναι κι ένας τρόπος να διατηρείται καθαρό και σε ετοιμότητα για να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά άτομα χωρίς κίνδυνο μεταφοράς υγρών, ή, ακόμα και σε περίπτωση που το παιχνίδι «γυρίσει» κι αποφασίσετε ν’ αλλάξετε στάση ή ρόλους, το προφυλακτικό είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος αποστείρωσης, που τρώει ελάχιστο χρόνο, σίγουρα πολύ λιγότερο απ’ το ξέπλυμα και ξέβγαλμα στον νιπτήρα!

Χρήση λιπαντικού

Χρησιμοποιείτε πάντα, παντού και πολύ λιπαντικό. Less is not more σ’ αυτήν την περίπτωση, more is more. Φροντίστε να έχετε πάντα απόθεμα, προτιμήστε έναν water based, υποαλλεργικό τύπο και μην τσιγκουνευτείτε ποτέ!

Last, but not least!

να είστε σούπερ επικοινωνιακές/οι όταν χρησιμοποιείτε στραπ-ον. Δεν είναι ώρα για αυτοσχεδιασμούς και απότομες κινήσεις. Ρωτάτε συχνά το άλλο άτομο πώς νιώθει κι αν είναι εντάξει και μη βιάζεστε να διεισδύσετε γρήγορα και άγαρμπα. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσετε το σημείο του σώματος πριν του βάλετε οτιδήποτε μέσα, αλλά και κατά τη διείσδυση τα πράγματα πρέπει να ξεκινούν αργά και με σταθερό ρυθμό πριν γίνουν γρήγορα και παθιασμένα, ώστε να προλάβει το σώμα να προσαρμοστεί, αλλιώς ενδέχεται το άλλο άτομο να πονέσει πολύ και να χαθεί όλο το σέξυνες απ’ την ατμόσφαιρα. Αν δέχεστε τη διείσδυση, μη διστάσετε ποτέ να πείτε στην/στον σύντροφό σας ότι σας πονάει, ή ότι θα προτιμούσατε να το πάτε πιο χαλαρά. Δεν είναι ντροπή! Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει η μια μεριά τι συμβαίνει με την άλλη και είναι πολύ φυσικό να μην μπορούμε να μαντέψουμε κάθε φορά τι χρειάζεται.

Συντ.: Β. Λαζαρί  

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...