those little anodynes: Αφιέρωμα στην Emily Dickinson | Ελληνοαμερικανική Ένωση

those little anodynes: Αφιέρωμα στην Emily Dickinson

those little anodynes:
Αφιέρωμα στην Emily Dickinson

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις Με τα λόγια (γίνεται) παρουσιάζουν, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης those little anodynes, βραδιά αφιερωμένη στην Emily Dickinson και το έργο της με αφορμή την συμπλήρωση 185 χρόνων από την γέννησή της.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται τη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα γέννησης της Αμερικανίδας ποιήτριας και ώρα 19:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Η εκδήλωση ξεκινά με performance εμπνευσμένη από την ποίηση της Dickinson που θα παρουσιάσει η εικαστικός Ελένη Θεοφυλάκτου. Η performance έχει τίτλο «Λευκό πάνω σε άσπρο».

Στη συνέχεια και σε συνεργασία με τις μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις Με τα λόγια (γίνεται), οι Άννα Γρίβα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Λένια Ζαφειροπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Δήμητρα Κωτούλα, Παυλίνα Μάρβιν, Γιάννα Μπούκοβα, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Χρήστος Σιορίκης, Δανάη Σιώζιου και Μαρία Τοπάλη, απαγγέλλουν –σε ελληνική μετάφραση– ποιήματα της Dickinson και δικά τους γραμμένα επί τούτου, σε “διάλογο” μαζί της. Ακολουθεί η πρώτη εκτέλεση τραγουδιών της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου σε ποιήματα της Αμερικανίδας ποιήτριας. Tραγουδά η υψίφωνος Λένια Ζαφειροπούλου, με την συνθέτιδα στο πιάνο. Η εκδήλωση κλείνει με συζήτηση των 11 ποιητριών και ποιητών με τις εικαστικούς Ελένη Θεοφυλάκτου και Εύα Μαραθάκη για την σχέση των έργων τους με την ποίηση της Dickinson. Συντονίζουν οι Γκέλυ Γρυντάκη και Παναγιώτης Ιωαννίδης.

Η εικαστική έκθεση those little anodynes με έργα της Ελένης Θεοφυλάκτου και της Εύας Μαραθάκη, σε επιμέλεια της Γκέλυς Γρυντάκη, θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2015.

Οι δουλειές των δύο εικαστικών μοιράζονται ηχηρά, κατά ένα μεγάλο μέρος τους, τον προβληματισμό πάνω στην σύγχρονη, ποικιλότροπη, διαμόρφωση της γυναικείας ταυτότητας. Οι συνάφειές τους βρίσκουν γόνιμο έδαφος ανάπτυξης μέσα από τον διάλογο που εκτυλίσσεται με επίκεντρο την ποιήτρια, τόσο ως δημιουργό όσο και ως μυθοποιημένη περσόνα.

Ημερομηνία εκδήλωσης
Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, 19:00

Διάρκεια έκθεσης
23 Νοεμβρίου – 19 Δεκεμβρίου 2015
Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30

Είσοδος ελεύθερη

those little anodynes: Αφιέρωμα στην Emily Dickinson | Ελληνοαμερικανική Ένωση

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...