Επισκεφτείτε το Βερολίνο για τα Teddy!

Επισκεφτείτε το Βερολίνο για τα Teddy!

Με αφορμή τα Teddy, τα queer βραβεία του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ευρώπης (Berlinale) το Φεβρουάριο, έχει έρθει η στιγμή να επισκεφτείτε επιτέλους -αν δεν το έχετε ήδη κάνει- το Βερολίνο!

Τι είναι τα βραβεία Teddy;

Τα βραβεία Teddy είναι τα πιο δημοφιλή queer κινηματογραφικά βραβεία στον κόσμο. Είναι μια πολιτική και κοινωνική καταξίωση για τις ταινίες και τους ανθρώπους που διαγωνίζονται για αυτά τα βραβεία καθώς οι ταινίες που διαγωνίζονται προωθούν queer θεματολογίες κι έτσι συνεισφέρουν στην ανοχή, την αποδοχή και την ισότητα.
Τα βραβεία δίνονται κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ Berlinale κάθε Φεβρουάριο και υπάρχουν 4 κατηγορίες βραβείων: Καλύτερη Ταινία, Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους και Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής ενώ δίνεται και ένα βραβείο από το γκέι περιοδικό Siegessäule.
Τα πρώτα βραβεία δόθηκαν το 1987 και βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία, η ταινία "Ο νόμος του πόθου" του Πέδρο Αλμοδοβάρ και ως Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους, η ταινία "Five Ways to Kill Yourself and My New Friend" του Γκας Βαν Σαντ.
Πιο πρόσφατα το 2015 βραβεύτηκαν οι παρακάτω ταινίες:
Καλύτερη Ταινία: Nasty Baby – Sebastián Silva
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: El hombre nuevo – Aldo Garay
Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους: San Cristobal – Omar Zúñiga Hidalgo
Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: Stories of Our Lives – Jim Chuchu
Ειδικό Βραβείο: Udo Kier
Βραβείο Siegessäule: Thanatos, Drunk - Chang Tso-Chi

Τα 30α TEDDY AWARD θα δωθούν την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 στο STATION Berlin. Περισσότεροι από 2000 καλεσμένοι από το χώρο της τέχνης, του πολιτισμού, της οικονομίας και της πολιτικής θα είναι παρών. Μετά από την απονομή θα ακολουθήσει πάρτι με ζωντανή μουσική και DJ sets.
Μπορείτε να κάνετε κρατήσεις εισιτηρίων εδώ

lesbian berlin

Λίγα λόγια για το Βερολίνο

Το Βερολίνο θεωρείται από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις του κόσμου τόσο πολύ που αποκαλείται ως η γκέι πρωτεύουσα της Ευρώπης με πολλά queer bar, εστιατόρια, clubs και δρώμενα.

Η λεσβιακή κοινότητα είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στο Βερολίνο και είναι απλωμένη σε όλο το φάσμα των ακτιβιστών. Δύο παραδείγματα είναι το αναρχο-φεμινιστικό κίνημα (liebig34.blogsport.de) καθώς και τα κινήματα κατάληψης (tacheles.de, schokoladen-mitte.de).

Υπάρχουν άπειρα cafe όπου αποτελούν σημεία συγκέντρωσης για queer γυναίκες που απολαμβάνουν πολιτιστικά δρώμενα. Και για τις λεσβίες που απολαμβάνουν μια έντονη νυχτερινή ζωή, τα συχνά και καθιερωμένα women’s parties είναι κάτι που σίγουρα θα τις ικανοποιήσει.

spinnboden.de

Spinnboden

Ένα σημαντικό προτέρημα για τις μέρες μας είναι ότι το Βερολίνο είναι από τις πιο "φθηνές" πόλεις για να επισκεφτείτε. Μπορείτε άνετα να περάσετε καλά με ένα ταπεινό budget χωρίς να αγχώνεστε ότι θα "χρεωκοπήσετε". Η μετακίνησή σας σε αυτή την πανέμορφη πόλη είναι εύκολη, καθώς τα ΜΜΜ είναι απίστευτα εξυπηρετικά, βέβαια αν είστε λάτρης του ποδήλατου τότε αυτή η πόλη είναι για σας! Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να εξερευνήσετε την πόλη πολύ εύκολα και χωρίς κίνδυνο μιας και υπάρχουν παντού ποδηλατόδρο
μοι.

Για να μάθετε τα πάντα για τη “λεσβιακή ιστορία” του Βερολίνου μπορείτε να αναζητήσετε τις Σαπφικές ρίζες της στο Spinnboden –τη λεσβιακή βιβλιοθήκη της πόλης- που βρίσκεται στο ανατολικό Βερολίνο. Εκεί θα μπορείτε να δείτε Γερμανικές λεσβιακές εφημερίδες από το 1920, μια μεγάλη συλλογή ταινιών και πολλά βιβλία και υλικό που δε θα βρείτε αλλού (spinnboden.de). Επίσης μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες στο Berlin Lesbian Community Center (lesbenberatung-berlin.de).

Das Verborgene Museum (Το Κρυφό Μουσείο)

Das Verborgene Museum (Το Κρυφό Μουσείο)

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και το διακριτικό Das Verborgene Museum (Το Κρυφό Μουσείο), το οποίο είναι κυριολεκτικά κρυμμένο πίσω από ένα κτίριο. Το μουσείο φιλοξενεί έργα από γυναίκες καλλιτέχνες. Η φεμινίστρια και ιστορικός τέχνης Gisela Breitling ήταν ιδρύτρια του μουσείου το 1986 (dasverborgenemuseum.de). Το 1986, οι Manuela Polidori και Renata Bühler άνοιξαν ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυναίκες, το Frauenhotel Artemisia Berlin.

Αν έχετε διάθεση για αυθεντικά Γερμανικά Wurst υπάρχουν άπειρα μέρη για να τα απολαύσετε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αν είστε χορτοφάγοι δεν θα βρείτε επίσης πολλές αντίστοιχες επιλογές. Το Βερολίνο είναι για όλους. Άλλο ένα σημείο που πρέπει να επισκεφτείτε είναι η Τούρκικη Αγορά στο Kreuzberg. Σίγουρα θα βρείτε μπόλικα μπαχαρικά κι άλλες λιχουδιές να δοκιμάσετε (tuerkenmarkt.de). Μιας και είπαμε για Τουρκία, μπορείτε να απολαύσετε και το Τούρκικο Χαμάμ, το οποίο βρίσκεται σε έναν πρώην εργοστάσιο σοκολάτας (hamamberlin.de)!

Και πριν φύγετε από το Βερολίνο μην ξεχάσετε να πάρετε ως σουβενίρ το περιοδικό L-Mag, ένα μηνιαίο περιοδικό για λεσβίες το οποίο επιμελείται η sex-positive κινηματογραφίστρια και δημοσιογράφος Manuela Kay (l-mag.de).

Μπορείτε να βρείτε άπειρες πληροφορίες για το Βερολίνο εδώ: https://www.visitberlin.de/en
Πληροφορίες για το Φεστιβάλ Berlinale: https://www.berlinale.de/en/HomePage.html
Πληροφορίες για τα βραβεία Teddy: https://news.teddyaward.tv/en/

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...