Συγκινητική ομιλία Ζουράρι στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης

Συγκινητική ομιλία Ζουράρι στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης

Με αναφορές στον πατέρα του ιδρυτή της σεξολογίας στην Ελλάδα αλλά και στο ΚΚΕ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τάχθηκε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης.

Οχι μόνο έσπασε την γραμμή των ΑΝ.ΕΛ ο Κώστας Ζουράρις υπερψηφίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά προκάλεσε και ένα θερμό χειροκρότημα ανατρέχοντας στον πατέρα του Γιώργο, ιδρυτή της σεξολογίας στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ποινική δίωξη που είχε ασκήσει το διαρκές στρατοδικείο Θεσσαλονίκης εναντίον του πατέρα του, με την κατηγορία ότι επιδίωκε την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας για να πλήξει το αξιόμαχο του στρατεύματος.

Επίσης ο Κώστας Ζουράρις εξιστόρησε την «βαναυσότητα» που υπέστη ο ίδιος εκ μέρους ορισμένων μελών της ΚΕ του ΚΚΕ εσ, 40 χρόνια αργότερα, όταν έγινε γνωστό ότι είχε δεχθεί να ενταχθεί στο Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ).

«Σας παρακαλώ πάρα πολύ! να σταματήσει πια αυτή η βαρβαρότητα. Να ψηφίσουμε το νομοθέτημα του υπουργού και τα οποιαδήποτε ελαττώματα ή αριστερή σαχλαμάρα εμφιλοχωρεί (...) έχουμε καιρό αν τα διορθώσουμε. Έλεος πια!» κατέληξε ο κ. Ζουράρις.

Πηγή: https://www.thetoc.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...