Προκαλεί τελικά πρόωρο θάνατο το υπερβολικό στρες;

Προκαλεί τελικά πρόωρο θάνατο το υπερβολικό στρες;

Πολλές έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στο στρες και τον πρόωρο θάνατο. Μήπως όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι; Νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως τελικά το στρες ίσως να μην σκοτώνει.

Ερευνητές από University of New South Wales της Αυστραλίας και από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Βρετανίαςμελέτησαν επί δέκα χρόνια στοιχεία για 1 εκατομμύριο γυναίκες.

Οι ειδικοί αξιολόγησαν τα επίπεδα ευτυχίας και τα επίπεδα στρες των γυναικών αυτών. Σκοπός τους ήταν να δουν εάν τελικά το στρες όντως σκοτώνει πρόωρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο Million Women Study, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Lancet, έδειξαν πως το στρες είναι υπεύθυνο για τη δυστυχία που νιώθει ένας άνθρωπος, όμως δεν έχει άμεση επίδραση στη θνητότητα.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως αν και η ασθένεια κάνει τα άτομα δυστυχισμένα, ή τουλάχιστον όχι πολύ ευτυχισμένα, το στρες δεν φαίνεται να έχει επίπτωση τόσο μεγάλη που να προκαλεί τον θάνατο. Οι παράγοντες που επιδρούσαν ήταν το κάπνισμα και η κακή υγεία.

Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Dr Bette Liu η οποιαδήποτε νόσος μας κάνει δυστυχισμένους, αλλά η δυστυχία από μόνη της δεν μας αρρωσταίνει.

Πηγή: https://www.healthview.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...