Transgender θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να προβούν σε χειρουργική επέμβαση

Οι περιορισμοί για trans που επιθυμούν να  συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρόκειται να χαλαρώσουν, επιτρέποντάς τους να αγωνιστούν χωρίς να υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση φύλου.

Στον αθλητισμό, γενικότερα, υπάρχουν επί του παρόντος κανόνες που ορίζουν ποιος μπορεί να λάβει μέρος στις έμφυλες εκδηλώσεις, εμποδίζοντας τρανς και intersex από τη συμμετοχή βασιζόμενο σε μια σειρά ιατρικών παραγόντων.

Το ζήτημα ήρθε στο προσκήνιο πολλές φορές, κυρίως όταν η σπρίντερ από την Νότιο Αφρική, Caster Semenya υποβλήθηκε σε «τεστ φύλου» το 2009.
Σε μια προσπάθεια να επιλυθούν διακρίσεις η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρόκειται να εκδώσει μια νέα πολιτική για "Επαναπροσδιορισμός Φύλου και υπερανδρογονισμό".
Σε αντίγραφο των κατευθυντήριων γραμμών που διέρρευσαν από το Outsports αποκαλύπτεται ότι θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί σε τρανς άνδρες που έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα ανδρών.
Οι trans γυναίκες θα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ορισμένα εμπόδια στην συμμετοχή σε αγωνίσματα γυναικών,  καθώς απαιτείται ένα σταθερό επίπεδο τεστοστερόνης "κάτω των 10 nmol / L". Αλλά δεν θα υπάρχουν περιορισμοί σε εκείνους που δεν έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση φύλου.
Οι κατευθυντήριες γραμμές εξηγούν: Είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί στο μέτρο του δυνατού, ότι οι τρανς αθλητές δεν θα τους στερείται η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αγώνες. Όσοι έχουν προχωρήσει σε αλλαγές από γυναίκες σε άντρες και το αντίστροφο έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στις κατηγορίες που τους εκφράζουν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
 1. Ο αθλητής να έχει δηλώσει ότι η ταυτότητα του φύλου της είναι θηλυκό. Η δήλωση δεν μπορεί να αλλάξει, για αθλητικούς σκοπούς, για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.
2. Ο αθλητής πρέπει να αποδείξει ότι το συνολικό επίπεδο της τεστοστερόνης στον ορό της ήταν κάτω από 10 nmol / L για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από τον πρώτο διαγωνισμό της (με την απαίτηση για μεγαλύτερο χρονικό να βασίζεται σε εμπιστευτική υπόθεση κατά περίπτωση αξιολόγηση , εξετάζοντας αν ή όχι 12 μήνες είναι επαρκές χρονικό διάστημα για να ελαχιστοποιηθεί οποιαδήποτε πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό των γυναικών).
3. συνολικό επίπεδο τεστοστερόνης του αθλητή στον ορό πρέπει να παραμείνει κάτω από 10 nmol / L σε όλη τη διάρκεια της περιόδου επιλεξιμότητας του επιθυμητού για να ανταγωνιστούν στην γυναικεία κατηγορία.
4. Η συμμόρφωση σε αυτές τις συνθήκες θα παρακολουθείται μέσω tests. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η επιλεξιμότητα του αθλητή για τις γυναικίες κατηγορίες αθλημάτων θα ανασταλεί για 12 μήνες.
Η trans medical expert Joanna Harper δήλωσε στο Outsports ότι βοήθησε να διαμορφώθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, προσθέτοντας: «Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές των διαφυλικών καθορίζουν, σχεδόν, όλες τις ελλείψεις σύμφωνα με τους παλιούς κανόνες.
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...