Όσκαρ

Η Antony Hegarty, το δεύτερο Trans Άτομο Προτεινόμενο για Όσκαρ

Η  Antony Hegarty συνεχίζει να σπάει τα εμπόδια, ως το δεύτερο trans άτομο προτεινόμενο για  Όσκαρ

Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ είναι, πολύ σωστά, υπό την επίθεση για την έλλειψη διαφορετικότητας. Υπάρχει όμως μία υποψήφια η οποία παίρνει όλη την προσοχή που της αξίζει. Η Antony "Anohni" Hegarty είναι το πρώτο trans πρόσωπο υποψήφιο για Όσκαρ, έπειτα από τη Βρετανή συνθέτρια Angela Morley το 1970.

Η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός των Antony & The Johnsons (που ονομάστηκαν έτσι από τη Marsha P. Johnson, την drag πρωτοπόρο της δεκαετίας του '70, που μερικοί της αποδίδουν την έναρξη των ταραχών του Stonewall) είναι υποψήφια για Best Original Song, Manta Ray, στο ντοκιμαντέρ Racing Extinction.

Αρκετοί ηθοποιοί έχουν κερδίσει βραβεία γιατί υποδύθηκαν τρανσέξουαλ χαρακτήρες - Jared Leto στο Dallas Buyers Club και ίσως ο Eddie Redmayne στο κορίτσι από τη Δανία - αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σπάνιο trans καλλιτέχνες να προτείνονται για Όσκαρ.

Ωστόσο, η Hegarty δεν έχει μεταβεί με την παραδοσιακή έννοια του όρου τρανσέξουαλ. Μάλλον, αυτοπροσδιορίζεται ως trans και έχοντας προτίμηση στις γυναικείες προσφωνήσεις, κινείται μεταξύ των δύο φύλων.

«Μιλάω ανοιχτά για τις εμπειρίες μου, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για κανέναν άλλο», είπε στην The Independent. «Ειδικά λόγω του ότι η κατάστασή μου είναι ασαφής διότι δεν έχω κάνει την μετάβαση από το αρσενικό στο θηλυκό».

Πηγή: hintmag

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...