Πολύχρωμο ποτάμι διαφορετικότητας η Θεσσαλονίκη

Ένα πολύχρωμο ποτάμι χαμογελαστών και περήφανων ανθρώπων κατέκλυσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο χθεσινό 5ο Thessaloniki Pride.

Δυναμικότητα, ρυθμός και όλοι μαζί, με μια φωνή, να μεταδίδουν το σύνθημα "Αγαπάτε Αλλήλ@ς" στον Βαρδάρη και πέρα από αυτόν, ένα σύνθημα με πολλούς αποδεχτές αυτοανακηρυγμένων "διδασκάλων" μονοδιάστατης αγάπης, "αγάπης" με πολύ στενά όρια. Τόσο στενά που καταλήγουν να είναι το ακριβώς αντίθετο. Κηρύγματα μίσους. 

Μα ούτε τα κείμενά μας, ούτε οι φωτογραφίες, που σας παρουσιάζουμε, είναι ικανές να μεταδώσουν ακριβώς την δική μας αγάπη, τα συναισθήματα αγάπης της καθημερινότητάς μας και όχι εκείνης της μικρής, εγκλωβισμένης αγάπης που περιορίζεται σε ελλιπείς νομοθεσίες και από "αμβώνος" κυρήγματα.

Δυστυχώς, μόνο αν μπερδευτείς στον δρόμο, στην πλατεία, σε ένα Pride, μπορείς να νιώσεις ακριβώς την απεριόριστη αγάπη που κρύβει ένα αυθόρμητο φιλί της κοπέλας που περπατάει στην Τσιμισκή, στην παρέλαση του Pride, αγκαλιά με την φίλη της, και της το σκάει έτσι απότομα και τόσο γλυκά, ενώ εκείνη το δέχεται με χαρά, πριν προλάβει να τελειώσει το σύνθημα που φωνάζει. Την αγάπη που κρύβουν τα λόγια της γιαγιάς που φέρνει την μικρή εγγονούλα της στο περίπτερο των "Οικογενειών Ουράνιο Τόξο" και της παίρνει ένα πολύχρωμο βραχιολάκι. Και επειδή η μικρή είναι μικρή και κάνει από αυτές τις ερωτήσεις που κάνουν οι μικροί και η γιαγιά δεν έχει ακριβώς τα λόγια να εξηγήσει, μάλλον, στην μικρή, της λέει ένα "είναι μια γιορτή που γίνεται στην πόλη μας. Όποιος θέλει συμφωνεί, όποιος θέλει, όχι, αλλά είναι γιορτή" και εκείνος ο τόνος της φωνής δείχνει ταυτόχρονα μια πίκρα και μια χαρά της μεγάλης γυναίκας. Είναι οι μικρές ιστορίες που κρύβονται στα Pride, και τα κάνουν όχι μόνο γιορτή και χαρά μα και αφορμή για έκφραση αγάπης. Είναι και εκείνα τα ερωτευμένα βλέμματα και ο ακτιβισμός και η φιλία μαζί.

Εδώ, από τις φωτογραφίες μας λοιπόν, μπορείτε, δυστυχώς, να πάρετε μόνο μια μικρή "γεύση" του 5ου Thessaloniki Pride, αν και κατανοούμε ότι λείπει εκείνο το αλατοπίπερο των μικρών στιγμών την στιγμή που πραγματοποιούνται...

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...