«ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ψυχολογικές και Κοινωνικές Προεκτάσεις της Ρητορικής του Μίσους».

Εκδήλωση του ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 το «Πρόγραμμα Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση» καθώς και το «The Rainbow Project» σας προσκαλούν στο Ηράκλειο Κρήτης σε μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ψυχολογικές και Κοινωνικές Προεκτάσεις της Ρητορικής του Μίσους». 

Με αφορμή αυτήν την εκδήλωση συλλογικότητες και μέλη της τοπικής  κοινότητας θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης της βίας και της κακοποίησης που γεννούν τα λόγια του μίσους, θα  αναφερθούμε στις ψυχολογικές επιπτώσεις τους και θα ενώσουμε δυνάμεις  για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland «Η εκπαίδευση είναι η μόνη μακροπρόθεσμη λύση, καθώς μπορεί να προλάβει τη ρητορική μίσους, να καταγγείλει τη ρητορική μίσους και να προωθήσει την αλληλεγγύη προς τα θύματα».
Στο ίδιο πνεύμα κινούνται τόσο η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όσο και η Καμπάνια «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» για την ομόφυλη συντροφικότητα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των δύο έργων, ενώ θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις σχετικά με το ζήτημα των κοινωνικών διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου. 
Στόχος μας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η στήριξη της νέας γενιάς, των γονέων και των εκπαιδευτικών σχετικά με τα ζητήματα της ρητορικής μίσους, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, του ενδοσχολικού εκφοβισμού λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/ και ταυτότητας φύλου και τα δικαιώματα που έχουμε όλες και όλοι.  Εκπρόσωποι τοπικών φορέων θα χαιρετίσουν την εκδήλωση και θα στηρίξουν το εγχείρημα μεταφέροντας την εικόνα της τοπικής κοινωνίας.
Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και οι οργανώσεις «Thessaloniki Pride»,  «Athens Pride» και «Θετική Φωνή». 
Το Πρόγραμμα έχει την ηθική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, η χρηματοδότηση γίνεται εξολοκλήρου με την υποστήριξη της οργάνωσης «αλληλεγγύη-SolidarityNow» και επίσης έχει την αλληλεγγύη και τη στήριξη των οργανώσεων: "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο", "Queertrans", "Πολύχρωμο Σχολείο” (πρώην Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση), "ΛΟΑΤ-ΑμεΑ", "ThessΔΙΚΤΥΟ", "Thessaloniki Rainbow Youth", "Proud Seniors Greece",  "ΑΜΚΕ Κλίμακα" και "Generation 2".
Συνδιοργάνωση Εκδήλωσης στο Ηράκλειο: The Rainbow Project
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ ΑΕ & ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πληροφορίες: 
Ημέρα: Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016
Ώρα: 19:30
Τόπος: Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Α. Και Ν. Καλοκαιρινού
Διεύθυνση: Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο
Είσοδος: Ανοιχτή για το κοινό και δωρεάν, με προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα για την ενίσχυση της δράσης του Κοινωνικού παντοπωλείου και του "Φαγητού Με την Αγάπη Μας" των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν οικογένειες και άτομα σε αποκλεισμό.
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...