Justine Greening, η πρώτη ανοιχτά λεσβία Υπουργός της Βρετανίας

Η Justine Greening είναι η νέα Υπουργός Παιδείας, Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας της Βρετανίας που αντικαθιστά την Nicky Morgan, όπως ανακοινώθηκε από το Βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο της Theresa May.

Η 47χρονη Justine Greening μόλις πρόσφατα έκανε το δημόσιο coming out της ως λεσβία, μέσω του Twitter. Συγκεκριμένα, με αφορμή το Pride του Λονδίνου, δήλωσε απλά "ευτυχισμένη σε μια ομόφυλη σχέση":

happy same-sex relationship

Στην συνέχεια σημείωσε ότι "δυστυχώς ζούμε ακόμα σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν μια δήλωση (σχετικά με την σεξουαλικότητά τους) αλλά ήμουν πολύ χαρούμενη που έκανα την δική μου. Και Νομίζω ότι η Tess (η σύντροφός της) είναι πολύ ικανοποιημένη που ένιωσα ικανή να ξεκαθαρίσω (δημόσια) την σχέση μας":

Unfortunately we’re still in a world where people need to do an announcement but I was pleased to do mine. And I think Tess is very pleased that I felt able to be clear about our relationship

H Tess, Λέκτορας σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο, σύντροφος της νέας Υπουργού για αρκετά χρόνια, δεν έχει σκοπό να "παίξει" τον ρόλο της "συζύγου" Υπουργού, όπως σημειώνει η Justine Greening. Ωστόσο είναι πολύ υποστηρικτική και αυτό είναι που μόνο χρειάζεται από εκείνη η Υπουργός αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας της Βρετανίας.

Παράλληλα, η νέα Υπουργός, δηλώνει με έμφαση ότι ακολούθησε τον δρόμο του David Mundell, του Γενικού Γραμματέα της Κοινοπολιτείας της Σκοτίας ο οποίος έκανε το δικό του coming out τον Ιανουάριο.

Η Justine Greening, γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1969. Ανήκει στο Συντηρητικό, Βρετανικό κόμμα, είναι βουλευτής από το 2005 και έχει περάσει από τις θέσεις Υπουργών Οικονομίας (2010), Συγκοινωνιών (2011), Διεθνής Ανάπτυξης (2012), ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 ανακηρύχθηκε ως μία από τις 100 πιο "δυνατές" γυναίκες του Ηνωμένου Βασιλείου από την εκπομπή Woman's Hour του BBC Radio.

 

Πηγές antivirus και EveningsStandars

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...