Δίνουμε τέλος στις διακρίσεις που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV/AIDS

Οι κάθε είδους διακρίσεις μας αφορούν όλους... Όπως ακριβώς όλους μας αφορά το θέμα του HIV/AIDS και η προφύλαξη, όποιο σεξουαλικό προσανατολισμό και όποιες σεξουαλικές προτιμήσεις και αν έχουμε. 

Τρία βίντεο ευαισθητοποίησης έχουν ήδη κυκλοφορήσει από την Θετική Φωνή και την Αλληλεγγύη / Solidarity Now σχετικά με τις διακρίσεις που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV/AIDS:

Το τρίτο και πιο πρόσφατο βίντεο κυκλοφόρησε στις 27 Ιουλίου 2016 και η Θετική Φωνή σημειώνει σχετικά:

"Στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας ευαισθητοποίησης για το στίγμα που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV/AIDS στην Ελλάδα, η «Θετική Φωνή» παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκδοχή του τρίτου τηλεοπτικού σποτ.

Εσύ ξέρεις πώς μεταδίδεται ο HIV;

Η νέα παραγωγή ξεκινάει με το ερώτημα «Εσύ ξέρεις πώς μεταδίδεται ο HIV;» και αντιπαραβάλει το φιλί της ζωής με τα στερεότυπα και την άγνοια που συνοδεύουν το HIV/AIDS και τους τρόπους μετάδοσης του ιού. Στο σποτ παρουσιάζεται μία παρέα νεαρών που παίζουν μπάσκετ και μετά από ένα ατύχημα ένας από αυτούς πέφτει λιπόθυμος στο δάπεδο. Τον τραυματισμένο νεαρό πλησιάζει ένα οροθετικό άτομο για να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες, δίνοντάς του το φιλί της ζωής. Στην αντίδραση ενός από τους παίχτες ότι είναι οροθετικός ο ίδιος ανταπαντά «με το φιλί δεν κολλάς».

Το συγκεκριμένο σποτ θίγει τον πυρήνα του προβλήματος του κοινωνικού αποκλεισμού των οροθετικών ατόμων, την άγνοια σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του HIV.

Ο ιός HIV μεταδίδεται από το αίμα, τα κολπικά υγρά ή το σπέρμα ενός ατόμου που είναι οροθετικό στον HIV. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί από τα προσπερματικά υγρά και την πρωκτική βλέννα που βρίσκεται στο εσωτερικό του εντέρου. Αυτό σημαίνει ότι ο HIV δε μεταδίδεται αν αγκαλιάσουμε ή φιλήσουμε έναν άνθρωπο με HIV/AIDS, αν εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο ή συγκατοικούμε μαζί του, αν χρησιμοποιούμε την ίδια τουαλέτα, με τον ιδρώτα, το σάλιο, τα δάκρυα ή με τη χειραψία, με τσίμπημα εντόμου ή με τη χρήση των ίδιων οικιακών σκευών.

Το σποτ εντάσσεται στην καμπάνια με τίτλο «Δίνουμε τέλος στις διακρίσεις που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV/AIDS» της «Θετικής Φωνής». Σκοπός της τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής, ηλεκτρονικής και έντυπης εκστρατείας ευαισθητοποίησης του Συλλόγου, δεν είναι να υποδείξει στο θεατή να μη στιγματίζει τα οροθετικά άτομα, αλλά να επιχειρηματολογήσει γιατί δεν έχει λόγο να τα στιγματίζει. Για το λόγο αυτό δίνει έμφαση στην πληροφορία και στην ενίσχυση της γνώσης του γενικού πληθυσμού για θέματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS, τους τρόπους μετάδοσής του, την κοινωνική διάσταση της νόσου και την πρόληψη". 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...