2 έρευνες υποστηρίζουν ότι οι ομοφοβικοί είναι γκέυ

Η ομοφοβία έγινε αντικείμενο έρευνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι "αιτίες" της. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που πολλοί "φωνάζουν" σε κάθε περίπτωση ομοφοβικής επίθεσης, μόνο που τώρα θα έχουν επιχειρήματα επιστημονικά επιβεβαιωμένα.

Ο Οργανισμός American Psychological Association επιβεβαιώνει ότι τα ομοφοβικά άτομα έχουν πολλές πιθανότητες να είναι γκέι, αν και δεν είναι απαραίτητο 100%. Η εξήγηση δίνεται στην εκπαίδευση του κάθε ατόμου. Εάν οι γονείς έχουν εκπαιδεύσει ένα άτομο με μια σκέψη συντηρητική και ομοφοβική, μπορεί να "δημιουργήσουν" ένα άτομο που αντιστέκεται και απορρίπτει την ιδέα να εξερευνήσει το σεξ με άτομα του ίδιου φύλου, ακόμα και αν νιώθει την έλξη και την επιθυμία. Οι ιδέες αυτές που δεν εκφράζονται ποτέ ή όταν εκφραστούν γίνονται "βίαια" με μια ολοκληρωτική απόρριψη και αρνητική οπτική αυτού που φοβούνται για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η δεύτερη έρευνα από το The Journal of Sexual Medicine συμπληρώνει την παραπάνω έρευνα, μελετώντας την φυσική έλξη που ένιωσαν άτομα ανοιχτά ομοφοβικά σε φωτογραφίες ζευγαριών του ίδιου φύλου σε σχέση με άλλες, ετερόφυλων ζευγαριών, σε τρυφερές στιγμές. Οι ομοφοβικοί κοίταξαν με περισσότερη προσοχή και για περισσότερο χρόνο τις εικόνες των ομόφυλων ζευγαριών, που σύμφωνα με τους ερευνητές δηλώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και έλξη.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...