Ο υπερμαραθώνιος της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών τι μας δίνει;

Ο υπερμαραθώνιος της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών ολοκληρώθηκε στις 2.49 τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/9). Ο χορός των τηλεοπτικών εκατομμυρίων, που κάνουν όλους εμάς να σαστίζουμε, επέφερε στην Κυβέρνηση πολλά περισσότερα απ' όσα υπολόγιζε. Ας ευχηθούμε, αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν εκεί που πρέπει, δηλαδή για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για δομές υπέρ της υγείας, της παιδείας και για περισσότερη ισότητα, δικαιοσύνη και λιγότερο ρατσισμό. 

Τα επιχειρηματικά σχήματα που εκπροσωπούν τον ΣΚΑΙ, την εταιρία του κ. Καλογρίτσα, του ΑΝΤ1 και του κ. Μαρινάκη είναι οι νικητές του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Η πρώτη άδεια πήγε στον ΣΚΑΙ με 43,6 εκατομμύρια. Η δεύτερη με 52,6 στον κ. Καλογρίτσα. Η τρίτη με 75,9 στον κ. Κυριακού. Η τέταρτη με 73,9 στον κ. Μαρινάκη.

Μέσα σε τρεις μήνες έχουμε να δούμε πολλά. Κανάλια να κλείνουν ή να γίνονται συνδρομητικά, κανάλια να ανοίγουν ή να αλλάζουν. Κανάλια πειρατικά; Ίσως... Ο διαγωνισμός που ήταν το θέμα επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες θα συνεχίσει, σίγουρα, να μας απασχολεί. Θα κατηγορηθεί ακόμα περισσότερο απ' όσους έμειναν απέξω, ενώ, πιθανότατα, όσοι κέρδισαν σήμα μέσω Digea, θα αλλάξουν στάση (?).

Θα τα δούμε όλα αυτά στην πράξη. Εμείς, ωστόσο, απαιτούμε και περιμένουμε περισσότερη δίκαιη τηλεόραση, περισσότερο σωστή ενημέρωση, περισσότερο ορατότητα σε LGBTQI+ άτομα και οικογένειες. Θα τα δούμε ή όλα ήταν για τα "εκατομμύρια"; 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...