H LP έρχεται την Παρασκευή και το Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Η Αμερικανίδα pop/rock τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με το ψευδώνυμο LP (κατά κόσμον Laura Pergolizzi) και το αψεγάδιαστο ανδρόγυνο στυλ, έρχεται στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες. Θα την δούμε αρχικά στην Αθήνα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, και στην Θεσσαλονίκη, στο Principal Open Air, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου.

Με αφορμή τις εμφανίσεις της αυτές και την προώθησή τους, απευθύνεται στην ελληνική LGBT κοινότητα μέσω του antivirus και την συνέντευξη που έδωσε στον Βασίλη Θανόπουλο. Σημειώνει με έμφαση ότι η LBGT κοινότητα είναι η δική της κοινότητα, μιλάει για την προσωπική της ζωή, την μοναξιά της που "ξορκίζει" με τα τραγούδια της, την οικογένειά της αλλά παίρνει θέση και για τους Έλληνες καλλιτέχνες που δεν τολμούν ένα δημόσιο coming out. Μετανιώνει που δεν πρόλαβε να μιλήσει στην μητέρα της για την σεξουαλικότητά της, πριν εκείνη πεθάνει και στέλνει τα μηνύματά της σε όλους μας.

Η όλη συνέντευξη έχει ως εξής:

Ήταν πριν λίγους μήνες όταν η Laura Pergolizzi, κατά κόσμον LP, ευχαριστούσε του Έλληνες θαυμαστές της για τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε του τραγούδι της «Lost On You». Σήμερα και με τις πρώτες της συναυλίες στην Ελλάδα να πλησιάζουν, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια επέλεξε το antivirus για να στείλει ένα ακόμη μήνυμα, αυτή τη φορά όμως με αποδέκτη την LGBTI κοινότητα ή καλύτερα όπως μας λέει και η ίδια, τη δική της κοινότητα.

Οι περισσότεροι στην Ελλάδα την γνώρισαν μέσα από το (όπως είπαμε) «Lost On You», το οποίο έφτασε το νούμερο ένα στο Shazam, στο iTunes, στο διεθνές airplay chart και στο επίσημο airplay chart της χώρας μας. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ακούμε κάποιο τραγούδι της, μιας και η ίδια έχει κυκλοφορήσει 3 ολοκληρωμένα άλμπουμ (συν 1 ΕP). Κάποιοι από εσάς είναι πιθανό να θυμάστε την ξεχωριστή φωνή της LP και από το τραγούδι “Into The Wild” που διαδόθηκε αφού το διάλεξε για τις διαφημίσει της μια μεγάλη τράπεζα. “Γράφω πολλά τραγούδια που μπορεί κανείς να μην ακούσει ποτέ και έχω σταθεί αρκετά τυχερή να γράψω κάποια που έχουν ακουστεί. Προσπαθώ να μην περιμένω τίποτα από ένα τραγούδι, οπότε να είμαι ιδιαίτερα έκπληκτη με όλο αυτό που συμβαίνει”, μας απαντάει η ίδια στο αν περίμενε την επιτυχία αυτή στη χώρα μας.

Είμαι πάντως πολύ ενθουσιασμένη που θα έρθω στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη μου φορά και ακούω από παντού ότι είναι υπέροχα. Όλοι εσείς εκεί (γέλια) που δώσατε τόση χαρά που ανυπομονώ να σας γνωρίσω”. Τι συμβαίνει συνήθως σε μια συναυλία της LP; “Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα απολαύσετε αυτό που θα συμβεί. Απολαμβάνω πολύ το να βρίσκομαι στη σκηνή και ελπίζω να το νιώσετε και εσείς”.

Θέλοντας να κάνουμε μια πρόβλεψη, θα λέγαμε ότι το τραγούδι «Strange» από τον νέο EP δίσκο της LP «Death Valley», είναι το νέο talk of the town. “To Strange είναι ένα τραγούδι που έγραψα, όταν βασικά προσπαθούσα να κάνω στον εαυτό μου να αισθανθεί καλύτερα. Να πολεμήσω τη μοναξιά μου. Αισθάνομαι ότι το τραγούδι λέει ότι ο καθένας εκεί έξω είναι μόνος με τον τρόπο του και πρέπει να το τιμάμε αυτό. Είμαστε μοναδικοί επειδή έχουμε ιδιορρυθμίες και διαφορές”.

LP

Η λέξη διαφορετικότητα έχει πολλές αναγνώσεις για την LP. Η ίδια είναι λεσβία κάτι που ποτέ αρνήθηκε ή έκρυψε από το κοινό της. Ήταν μάλιστα το 2008, όταν η ίδια μιλούσε για τη σχέση της με τους δικούς της: “Η μητέρα μου πέθανε πριν μάθει πως είμαι γκέι και ο πατέρας μου πίστευε πως περνούσα απλώς μια φάση, αλλά μετά κατάλαβε ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια. Αλλά έτσι κι αλλιώς δε με ένοιαζε. Ακόμα δε με νοιάζει”. Σήμερα, αρκετό καιρό μετά ρωτάμε την LP τι ήθελα να πει ακριβώς μ΄αυτό. “Κάτι πολύ απλό για να είμαι ειλικρινής. Ήθελα να τονίσω ότι δε χρειάζομαι την άδεια κανενός για να είμαι gay και ξέρεις κάτι; Ποτέ δε θα χρειαστώ. Είναι αυτό που είναι και τέλος.”

Της εξηγούμε πόσο μακριά βρίσκονται οι “δικοί” μας καλλιτέχνες, από αυτό τον τρόπο σκέψης. Το πόσο φόβος υπάρχει για τέτοιες συζητήσεις. “Tον είχα κι εγώ αυτό τον φόβο αλλά πολύ περισσότερο δεν ήθελα να είναι αυτό το βασικό πράγμα που θα γνώριζε κάποιος για εμένα. Απλά δε θέλω. Υπάρχουν πολλά πράγματα πριν απ΄αυτό. Το να είσαι gay είναι σαν να έχεις πράσινα μάτια. Κάποιοι αγαπούν τους ανθρώπους με πράσινα μάτια, κάποιοι πάλι όχι. Κάποιοι ενδιαφέρονται, κάποιοι πάλι όχι. Πιστεύω πως είναι δική σου απόφαση και προνόμιο να είσαι “out” ή αν το κρατάς για τον εαυτό σου, αν αυτό είναι που επιθυμείς. Παρόλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω όσους αγωνίζονται εκεί έξω και μιας μιλάμε για την κοινότητά μου (σ.σ LGBTQI) στην Ελλάδα, θέλω να τους ευχαριστήσω που είναι αυτοί που είναι. Ας μείνουμε σ΄αυτή την πορεία και ας συνεχίσουμε να κάνουμε την αποδοχή κοσμοθεωρία”.

1118full-laura-pergolizzi

Από τη σεξουαλικότητα στην εικόνα. Όχι δε θα δεις την LP με σέξι φορέματα και κρεπαρισμένο μαλλί. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι ηλίου και το γιουκαλίλι της. “Τα αγαπώ και τα δύο πραγματικά πολύ και θέλω να τα έχω μαζί μου όπου μπορώ”. Το ανδρόγυνο στυλ της εντυπωσιάζει. Απλό, λιτό ικανό πολλές φορές να σε μπερδέψει. Μας το λέει άλλωστε και η ίδια “Πολλές φορές με έχουν περάσει για άνδρα”. Ακομπλεξάριστη η LP άθελά της σπάει ακόμη ένα στερεότυπο. Η μοναδική της απάντηση σ΄όλο αυτό, η εξής: “Η ομορφιά έρχεται από πολλά μέρη. Θα πρέπει να θέλουμε, να προσπαθούμε πάνω απ΄όλα μια όμορφη καρδιά”.

Πέρα από τα δικά της, η LP έχει γράψει τραγούδια και για ονόματα όπως η Christina Aguilera και η Rihanna. “O κάθε καλλιτέχνης είναι πολύ διαφορετικός. Πάντως αρκετές φορές νιώθω ότι γράφω πιο παγκόσμια μουσικά θέματα για του άλλους καλλιτέχνες και πιο συγκεκριμένα όταν είναι για εμένα”.

Κλείνοντας- κάπως παράδοξα- τη συνέντευξη αυτή μοιραζόμαστε μια “σκηνή” από την ζωή της LP στα πρώτα της βήματα, που κατά τη γνώμη μας περιγράφει την ίδια με τον καλύτερο τρόπο. “Θυμάμαι να γράφω, να παίζω και να ερμηνεύω τραγούδια, χωρίς να ξέρω πως να μπω ή που να πάω. Έπαιζα σε διάφορα μέρη στη Νέα Υόρκη, έχοντας το κεφάλι μου κάτω και συνεχίζοντας να γράφω. Η μητέρα μου πέθανε νέα και κατάλαβα ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη αλλά και πολύ μεγάλη για να μην είσαι αυτό είσαι και αυτό που θες».

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...