Τι να κάνετε αν γίνετε μάρτυρας μιας ισλαμοφοβικής επίθεσης;

H 22χρονη εικονογράφος Marie-Shirine Yener, η οποία ζει στο Παρίσι, μας παρουσιάζει τέσσερις εικόνες που σχεδίασε ώστε να δώσει κίνητρο και να "διδάξει" ανθρώπους που μπορεί να γίνουν μάρτυρες μιας επίθεσης εναντίον αντρών ή γυναικών μουσουλμάνων για το πως να αντιδράσουν. Η νεαρή κοπέλα, ανησυχώντας για τις διαστάσεις που έχει πάρει η ισλαμοφοβία στην Δύση και με αφορμή την επίθεση αστυνομικών σε γυναίκα που φορούσε μπουρκίνι σε παραλία στις Κάννες, δίνει έτσι τις δικές της συμβουλές που βασίζονται σε μια συμπεριφορά όχι επιθετική. Σκοπός να αποτραπεί αυτός που επιτίθεται να συνεχίσει και να απομακρυνθεί.

12122-1mzc9x2

  1. Πηγαίνετε να καθίσετε δίπλα τους, χαιρετίστε τους και ξεκινήστε μια συζήτηση. Προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και αγνοήστε εντελώς αυτόν που κάνει την επίθεση. 

12122-1ticda0

2. Βρείτε ένα θέμα για να συνεχίσετε την συζήτηση. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, μια ταινία που είδατε και σας άρεσε, ο καιρός ή ακόμα και κάτι που φοράει το "θύμα", ρωτώντας το από που το αγόρασε. 

12122-1fvu9rs

3. Συνεχίστε να έχετε συνεχή οπτική επαφή με το "θύμα" και αγνοήστε εντελώς την παρουσία του επιτιθέμενου. Η αδιαφορία και από τους δυο σας και η μη ανταπόκριση θα κάνει τον επιτιθέμενο να απομακρυνθεί.  

12122-1vcl3fv

4. Συνεχίστε την συζήτηση μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς ο επιτιθέμενος και συνοδέψτε τους σε ένα ασφαλές μέρος όπου μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους. Σεβαστείτε τις επιθυμίες τους εάν σας που ότι είναι εντάξει και θέλουν να φύγουν. 

Πηγή independent / το είδαμε στο facebook προφίλ του εκπαιδευτικού και ακτιβιστή Πέτρου Σαπουτζάκη

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...