11130: Γραμμή για εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν τον εκφοβισμό

11130

Είναι μια γραμμή αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς που θέλουν να μιλήσουν για θέματα που αφορούν στον εκφοβισμό. Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Η γραμμή λειτουργεί από την ΕΨΥΠΕ (Εταιρεία της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου).

Παράπλευρες δραστηριότητες της Τηλεφωνικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας

Παράλληλα με την τηλεφωνική συμβουλευτική, η Συμβουλευτική Τηλεφωνική Υπηρεσία αναπτύσσει μια σειρά από δραστηριότητες για την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, με στόχο την διεύρυνση των σχέσεών της με την κοινότητα, την ευαισθητοποίησή της σε θέματα για την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών και των εφήβων και την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν:

  • Συνεργασία με σχολεία. Πρόγραμμα Σύνδεσμος με Σχολεία (SmS).

Ομάδα ειδικών ψυχικής υγείας βρίσκονται σε συνεργασία με σχολεία της Αττικής με τον στόχο της ενημέρωσης για τις διαθέσιμες Γραμμές Στήριξης για εφήβους αλλά και γονείς και καθηγητές αλλά και της ευαισθητοποίησης γονιών εκπαιδευτικών και εφήβων σχετικά με τις αναπτυξιακές ανάγκες και τα θέματα ψυχικής υγείας. Επίσης, ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των σχολείων διοργανώνονται ομιλίες σε θέματα που μπορεί να απασχολούν ιδιαίτερα παιδιά γονείς ή και εκπαιδευτικούς. Αποστέλλεται ανά τρίμηνο σε 1100 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής μια εφημερίδα-δελτίο επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς, «Έχετε Μήνυμα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύνδεσμος με Σχολεία».

  • Συνεργασία με μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.α.)
  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών (ειδικών ψυχικής υγείας) στην Τηλεφωνική Συμβουλευτική
  • Ενημέρωση της κοινότητας για θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων με έντυπο θεματικό υλικό, με την συγγραφή άρθρων, βιβλίων (Κυκλοφόρησε το 1ο βιβλίο της επιστημονικής ομάδας της Υπηρεσίας με τίτλο «Πώς να μιλήσετε σε ένα παιδί για…», εκδόσεις ΚΟΑΝ/ΕΨΥΠΕ, και το 2ο βιβλίο της Υπηρεσίας που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά και εφήβους με τίτλο : «Πώς να μιλήσετε στους γονείς σας για…»).
  • Συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με γραμμές βοήθειας παιδιών και εφήβων ως μέλος τους διεθνούς Οργανισμού ChildHelplineInternational (CHI), (που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 160 χώρες ανά τον κόσμο-και εργάζεται για την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων μέσω της ανάπτυξης Τηλεφωνικών Γραμμών www.childhelplineinternational.org)
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...