O πρώτος (ανοιχτά) γκέι Αγγλικανός Επίσκοπος

Ο Nicholas Chamberlain είναι ο πρώτος επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας που δήλωσε δημόσια ότι είναι γκέι. Η δήλωσή του έγινε σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα The Guardian το προηγούμενο Σάββατο.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την σεξουαλική του ταυτότητα, όταν μια Κυριακάτικη εφημερίδα τον απείλησε να το έκανε, αποκαλύπτοντας το "σκάνδαλο". Εκείνος συμπλήρωσε στην δημόσια εξομολόγησή του ότι δεν είχε σκοπό να κάνει ένα τόσο προκλητικό coming out σε μια εφημερίδα αλλά αναγκάστηκε σε αυτό. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι γκέι και είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό. Η σεξουαλική του συμπεριφορά είναι κομμάτι του εαυτού του. Ωστόσο η αποστολή του (στην εκκλησία) έχει όλη του την προσοχή.

Ο Αρχιεπίσκοπος της εκκλησίας της περιοχής του, στο Canterbury, Justin Welby, έβγαλε ανακοίνωση στήριξης του επισκόπου σημειώνοντας ότι "γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια την συναισθηματική σχέση και τον προσανατολισμό του Chamberlain, πριν ακόμα και τον διορισμό του. Ωστόσο η σεξουαλική του ταυτότητα δεν έρχεται σε καμία περίπτωση σε σύγκρουση με τα καθήκοντά του. Η επιλογή του ως επισκόπου του Grantham έγινε σε σχέση τις ικανότητές του να υπηρετήσει την εκκλησία". 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...