Τουλάχιστον 9 ανοιχτά LGBT+ αθλητές στους Παραολυμπιακούς του Ρίο

Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο έγραψαν ιστορία μιας και φιλοξένησαν τους περισσότερους ανοιχτά LGBT+ αθλητές στην ιστορία του θεσμού. Στον ίδιο δρόμο και οι Παραολυμπιακοί με τις out συμμετοχές να ανέρχονται ήδη στις 9. Η έναρξη των αγώνων θα δοθεί σήμερα το βράδυ και θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Ας γνωρίζουμε κάποιους απ΄αυτούς τους αθλητές.

Lee Pearson (M. Βρετανία, Ιππασία)

lee-pearson-paralympicsgb-opening-ceremony-rio-de-janeiro_3780644

Ο -δέκα φορές- χρυσός ολυμπιονίκης Lee πρόκειται να είναι ο σημαιοφόρος της βρετανικής αποστολής στην τελετή έναρξης. Μιλώντας για το πως είναι να ζεις ως ανοιχτά gay και ΑμΕΑ, o ίδιος είχει πει: «Θυμώνω όταν ο κόσμος υποθέτει ότι επειδή είσαι gay θα πρέπει να φοράς ροζ και γόβες ή επειδή έχεις κάποια αναπηρία θα πρέπει να ζεις ως θύμα και να μην έχεις ζωή».

Jen Armbruster & Asya Miller (HΠΑ, Γκόλμπολ)

jen-and-arsya-768x511

Η Αμερικανίδα αρχηγός του γκολμπολ (ομαδικό άθλημα, σχεδιασμένο για τυφλούς αθλητές) Jen Armbruster (δεξιά) έχει διαγωνιστεί στους περισσότερους Παραολυμπιακούς Αγώνες από κάθε άλλον LGBT αθλητή. Ξεκίνησε το 1992. Στα 14 άρχισε να χάνει την όραση της και 3 χρόνια μετά από μια φλεγμονή στο οπτικό νεύρο, μένει τελείως τυφλή. Η Asya είναι ζευγάρι με την Jen Armbruster (αριστερά), η οποία διαγωνίζεται στην ίδια ομάδα. Μαζί έχουν έναν γιο.

Angela Madsen (ΗΠΑ, Στίβος)

GettyImages-493928552.0-768x512

Η 56χρονη Angela Madsen έχει εκπροσωπήσει την ομάδα των ΗΠΑ τόσο στον στίβο, όσο και στην κωπηλασία. Έκανε coming out ως λεσβία το 1981 και το 2006 παντρεύτηκε τη σύντροφό τής. Στο Ρίο θα την απολαύσουμε στην ομάδα του στίβου.

Moran Samuel (Iσραήλ, Κωπηλασία)

moran-samuel

Ανέκαθεν αποτελούσε παράδειγμα στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή, αφού ποτέ της δεν έκρυψε τη σεξουαλική της ταυτότητα. Η αγάπη της για το μπάσκετ κλονίστηκε όταν έπαθε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφήνοντάς της παράλυτη από τη μέση και κάτω. Τότε είναι που μπήκε στη ζωή της η κωπηλασία, το άθλημα που την φέρνει φέτος στο Ρίο.

Οι υπόλοιπες Proud συμμετοχές:

Abby Dunkin (ΗΠΑ, Μπάσκετ με αμαξίδιο)


Desiree Miller (ΗΠΑ, Μπάσκετ με αμαξίδιο


Cindy Ouellet (Καναδάς, Μπάσκετ με αμαξίδιο)


Marieke Vervoort (Bέλγιο, Ποδηλασία πίστας)

Αναδημοσίευση antivirus

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...