'Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω' στο θέατρο Αλκμήνη

Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω

από την Εταιρεία Θεάτρου ΤΕΛΕΙΑ
στο θέατρο Αλκμήνη από 1η Μαρτίου

 

Το Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω της Άντυς Κωστάκου ανεβαίνει από την 1η Μαρτίου στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι. Πρόκειται για ένα έργο–στάση ζωής απέναντι στο διαφορετικό, στην αποδοχή ή στην απόρριψή του.

Το Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω είναι η ιστορία δύο αδελφών, του Σίμου και της Λουκίας.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητά τους; Τι ρόλο έπαιξε το οικογενειακό τους περιβάλλον στον στιγματισμό τους; Πώς το σχολείο επιδείνωσε την κατάστασή τους και τελικά τους απέρριψε; Το κοινωνικό σύνολο πώς έδρασε καταλυτικά στο να εξελιχθούν σε δύο περιθωριοποιημένα άτομα; Πώς βίωσαν τα δύο αδέλφια τη σωματική και ψυχολογική βία που ασκήθηκε πάνω τους; Πώς παγιδεύτηκαν μέσα στον ευρύτερο οικογενειακό κλοιό; Πόσο εύκολα γίνανε τα θύματα μιας ιστορίας, την οποία δεν επέλεξαν και δεν προκάλεσαν; Σε ποιους ανθρώπους στηρίχτηκαν για να βρουν τον εαυτό τους, για να αρχίσουν να βλέπουν το φως της ελπίδας; Πώς συνειδητοποίησαν τον έρωτα και τον θάνατο; Τα δύο αδέλφια πέρασαν από τον κοινωνικό αποκλεισμό στον αυτό-αποκλεισμό έως ότου συνάντησαν αυτούς τους λίγους που ξέρουν να δίνουν, να τους αποδέχονται και τους άνοιξαν τον χώρο να περάσουν. Πώς βρήκαν τη δύναμη να τολμήσουν να πουν «Κάνε πέρα. Θέλω να περάσω»; Η Λουκία και ο Σίμος κατάφεραν να περάσουν; Η πορεία των δύο νέων ανθρώπων δίνεται με αμεσότητα και με χιούμορ.

H παράσταση είναι αφιερωμένη σε όλους τους «διαφορετικούς», σωματικά, ψυχικά, πνευματικά και κοινωνικά, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο καθιερωμένο θέατρο. Η παραγωγή θέλει να δώσει χώρο σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση και να απολαύσουν τα εικαστικά έργα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9:15 μ.μ. Κυριακή 8:00 μ.μ.

Εισιτήρια: 15 Ευρώ, 8 Ευρώ (Φοιτητικό)

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Σκηνοθεσία: Άντονυ Μπερκ, Πέπη Μοσχοβάκου

Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Mουσική: Μάριος Στρόφαλης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας

Παίζουν:

Σίμος: Μανώλης Ιωνάς

Λουκία: Χριστίνα Καζάζη

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...