Oι 27 προσωπικότητες που θα γιορτάζουν φέτος την Παγκόσμια ημέρα Coming Out

Αναδημοσιεύουμε από το antivirus τις 27 προσωπικότητες που έκαναν το δικό τους coming out μέσα στο 2016 και έδωσαν το παράδειγμα... Ας ευχηθούμε επιτέλους και σε Έλληνες διάσημους... 

Charlie Carver

To αστέρι της σειράς Teen Wolf, αποκάλυψε τον περασμένο Ιανουάριο ότι είναι gay. Το coming out έγινε στο Instagram, μέσα από μια έκθεση μοιρασμένη σε 5 φωτογραφίες. «Είμαι gay. To είπα σε αυτούς πρώτα, να δω πω νιώθουν. Toυς χτύπησε άσχημα και μίσησα τον εαυτό μου για αυτούς…»

David Mundell

O Ντέιβιντ Μέντελ, υφυπουργός της κυβέρνησης Κάμερον για ζητήματα της Σκωτίας και ο μοναδικός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος που εκλέγεται στην Σκωτία, δήλωσε δημόσια ότι είναι gay. «Εχοντας πάρει μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μου, αποκαλύπτομαι ως gay το 2016 και προχωρώ την ζωή μου παρακάτω».

James Vacca

Από τη Σκωτία στις ΗΠΑ. Στην ηλικία των 60 ο James Vacca, δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης, αποφάσισε να ακολουθήσει την εποχή του και να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνει coming out. «Αφού μίλησα με τους φίλους και την οικογένειά μου, αποφάσισα να πω δημόσια ότι είμαι gay. Tώρα πίσω στα χρυσά κορίτσια  #outandproud #comingout».

Rayon Owen

Ο παίχτης του 14ου American Idol, Rayon Owen, έκανε το δικό του coming out μέσα από το πρώτο του βίντεο κλιπ (Can’t fight it). «Ήθελα να είμαι έντιμος με τον τον κόσμο. Όχι ότι τους έχω πει ψέμματα στο παρελθόν, αλλά απλά η αλήθεια δεν είχε -μέχρι τώρα-  ειπωθεί δημόσια.»

Roxanne Depardieu

Η 24χρονη Roxanne Depardieu, κόρη του ηθοποιού Gerard Depardieu και της Karine Silla, σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Marie Claire έκανε coming out ως queer. «Κάνω μπόξ. Επίσης, έχω σχέση με μία γυναίκα. Κανένας δε μου λέει τι πρέπει να κάνω. Ποτέ. Είμαι μια ελεύθερη γυναίκα.»

Kezia Dugdale

Coming out αποφάσισε να κάνει η αρχηγός του εργατικού κόμματος της Σκωτίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Συγκεκριμένα, η Kezia Dugdale (34) παραδέχτηκε ότι έχει σχέση με γυναίκα. «Η σύντροφός μου είναι γυναίκα. Δεν μιλάω πολύ γι΄αυτό, γιατί δεν αισθάνομαι ότι χρειάζεται».

Waylon Smither

O χαρακτήρας του Waylon Smithers, μετά από 27 χρόνια παρουσίας στην σειρά «Simpsons», αποκάλυψε ότι είναι gay στο επεισόδιο που προβλήθηκε τoν περασμένο Μάρτιο.

 Sam Tsui

Mέσα από το νέο του βίντεο αποφάσισε να κάνει coming out ο τραγουδιστής Sam Tsui, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από το YouTube. «Είμαι περήφανος που είμαι αυτός που είμαι και έχω μια απίθανη σχέση».

Colton Haynes

O Colton Haynes έκανε τον Mάιο και επίσημα coming out ως gay άνδρας. Ο 27χρονος ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από τις σειρές Teen Wolf και Arrow «επιβεβαίωσε» το σχόλιο που είχε κάνει στα social media, πριν από πέντε μήνες, σχετικά με το αν είναι gay. Συγκεκριμένα είχε απαντήσει: «Ήταν μυστικό; Ας απολαύσουμε όλοι τη ζωή χωρίς να μετανιώνουμε».

Victor Gutierrez

Το είναι gay αποκάλυψε ο Ισπανός διεθνής πολίστας, Βίγκορ Γκουτιέρεθ. «Είναι κάτι που σκεφτόμουν να κάνω εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν ένιωθα ακόμα ώριμος ούτε ως αθλητής ούτε ως άνθρωπος. Η οικογένειά μου γνωρίζει πως είμαι ομοφυλόφιλος, τους το είπα όταν ήμουν 19 χρόνων, το ίδιο και οι φίλοι μου».

Javier Raya

O Ισπανός ολυμπιονίκης στο σκέιτινγκ πάγου Javier Raya έκανε δημόσια coming out ως gay, ανεβάζοντας στο instagram μια φωτογραφία που απεικονίζει τον ίδιο να φιλιέται με τον σύντροφό του. «Πολλοί από εσάς γνωρίζετε, άλλοι μπορείτε να το φανταστείτε και άλλοι θα εκπλαγείτε, αλλά πρέπει να το πω τώρα που αισθάνομαι το πιο τυχερό άτομο στον κοσμο».

Daniel Rodriguez

Coming out ως gay έκανε ο ωραιότερος άνδρας της Ισπανίας, λίγες μέρες μετά τη νίκη του στα καλλιστεία. «Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν αναρωτήθηκα για το αν είναι κάτι απαραίτητο, γιατί δεν βλέπω για πιο λόγο θα μπορούσε να με αποτρέψει από τον τίτλο».

Mara Wilson

H ηθοποιός Mara Wilson, που γνωρίσαμε ως Ματίλντα στην ομώνυμη ταινία, έκανε coming out στο twitter μετά την επίθεση στο Gay Club «Pulse» στο Ορλάντο.  Αρχικά, η Mara Wilson μοιράστηκε στο twitter μια φωτογραφία της στην ηλικία των δεκαοκτώ ετών με την εξης λεζάντα:«Εγώ σε Gay Club όταν ήμουν 18, νιώθω αμηχανία βλέποντας τη τώρα.»/ Συνέχισε λέγοντας: «Η LGBTQ κοινότητα ήταν πάντα τόσο οικεία για μένα, ειδικά κάποια χρόνια μετά, που…. κατάλαβα κάτι για τον εαυτό μου… Είπα ότι συνήθιζα να αυτοπροσδιορίζομαι κυρίως ως straight. Αλλά τώρα τελευταία έχω «αγκαλιάσει» τη  bi/queer ταυτότητα.»

Nico Tortorella

Ο ηθοποιός Nico Tortorella, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Younger» αποκάλυψε ότι νιώθει έλξη και για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες: «Είναι μια ρευστότητα. Όλοι μας με κάποιο τρόπο περνάμε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να κρύβεις, και μετά γι ‘αυτό να κάνεις δημόσιο coming out. Ποτέ όμως δεν αισθανόμουν άσχημα γι’αυτό,ποτέ δεν ντρεπόμουν,  εκφραζόμουν έντονα γι’αυτό.»

Justine Greening

Η Justine Greening, η Πρόεδρος του Βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου, έκανε coming out με ένα tweet της με αφορμή το Pride του Λονδίνου: «Σήμερα είναι μια ωραία μέρα για να πω πως είμαι σε μια ευτυχισμένη όμοφυλη σχέση. Έκανα εκστρατεία υπέρ του Stronger In (σ.σ εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε) αλλά μερικές φορές είναι καλύτερα όταν είσαι «out».»  είπε αστειευόμενη.

Ryan Beatty

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Ryan Beatty έκανε coming out ως gay. O 20χρονος μοιράστηκε τα νέα μέσω του Instagram, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με ένα ζευγάρι που κρατάει ένα μπαλόνι με το μήνυμα «Gay Power». «Περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Χρειάστηκαν 20 ασφυκτικά χρόνια στη ντουλάπα για εμένα για να νιώσω άνετα αρκετά για να το πω, αλλά τώρα μπορώ επιτέλους να αναπνεύσω. Το έκανα!».

Rachel Bruni

Ιταλίδα κολυμβήτρια Rachel Bruni, αφού κέρδισε τον ασημένιο μετάλλιο στους ολυμπιακούς του Ρίο αποφάσισε να κάνει coming out και να αφιερώσει τη νίκη της στην σύντροφό της Diletta Faina, η οποία βρισκόταν μαζί της.«Αφιερώνω αυτή τη νίκη στην οικογένειά μου, στον προπονητή μου αλλά και στο αγαπημένο πρόσωπο μου που με ακολούθησε και με υποστήριξε», δήλωσε η Bruni. Όταν στη συνέχεια ερωτήθηκε ποιο είναι το πρόσωπο αυτό, η ίδια απάντησε: «Η σύντροφός μου. Πάντα ζούσα φυσικά χωρίς προβλήματα. Ποτέ μου δεν έχω κάνει ένα μεγάλο coming out.

Bella Thorne

H Bella Thorne είναι ένα από εκείνα τα παιδιά που γνώρισαν την επιτυχία, μέσα από τις σειρές της disney. Πρόσφατα η νεαρή ηθοποιός αποφάσισε να κάνει coming out ως bisexual, μέσα από μια φωτογραφία της στο Snapchat που τη βλέπουμε να φιλά μια άλλη γυναίκα.

Elizabeth Gilbert

H Elizabeth Gilbert, η συγγραφέας του best seller «Eat Pray Love»,  αποκάλυψε ότι ο γάμος της με τον σύζυγό της Jose Nunes – ο οποίος εμφανίζεται σε δύο βιβλία της- έληξε φέτος, αφού η ίδια διατηρεί σχέση με την καλύτερη της φίλη, τη συγγραφέα Rayya Elias. Η Gilbert γνώρισε τον σύζυγό της καθώς ταξίδευε και έγραφε το  Eat, Pray, Love. Ο χαρακτήρας μάλιστα του «Felipe» είναι βασισμένος σ΄αυτόν.«Δεν αγαπώ απλώς την Rayya, είμαι ερωτευμένη με την Rayya. Και δεν έχω άλλο χρόνο για να αρνούμαι αυτήν την αλήθεια…» 

Callie Torres

Έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της Callie Torres στο Grey’s Anatomy. Ο λόγος για την ηθοποιό Sara Ramirez, η οποία δήλωσε ανοιχτά ότι είναι bisexual μέσα από μια ομιλία της στον οργανισμό «True Colours Fund’s 40».

Brian Anderson

Ο επαγγελματίας αθλητής στο skateboarding, Brian Anderson, έκανε coming out ως gay. O 40χρονος skateboarder, που κέρδισε το παγκόσμιο κύπελλο το 1999, μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του σε ένα βίντεο του Vice. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα καθόμουν εδώ και θα μιλούσα για το ότι είμαι gay μπροστά στην κάμερα, αλλά το ήθελα».

Ivar Mountbatten

Ο Λόρδος Ivar Mountbatten, ξάδερφος της Βασίλισσας Ελισάβετ, έκανε coming out ως gay και έγινε το πρώτο ανοιχτά LGBT μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μ. Βρετανίας. Ο ίδιος, μιλώντας στο Daily Mail, υποστήριξε: «Παλεύω καιρό με τη σεξουαλικότητά του και υπό μία έννοια ακόμα το κάνω. Ήταν πραγματικά ένα ταξίδι για να φτάσω σ΄αυτό το σημείο. Το έθαβα για καιρό».

Νick Chamberlain

O Νick Chamberlain έγινε ο πρώτος επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας (Grantham) που μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του έπειτα από τις απειλές μίας κυριακάτικης εφημερίδας πως θα προβεί σε αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή. «Δεν ήταν δική μου απόφαση να το κάνω τόσο μεγάλο θέμα. Το περιβάλλον μου γνωρίζει ότι είμαι gay, όμως δεν είναι το πρώτο πράγμα που λέω σε όποιον γνωρίζω. Η σεξουαλικότητά μου είναι μέρος αυτού που είμαι, αλλά αυτό που θέλω είναι να επικεντρωθώ στη διακονία μου».

Elena Delle Donne

Ήταν πριν από λίγους μληνες όταν η Έλενα Ντελ Ντόουν, η MVP του WNBA και μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, 26χρονη Ντελ Ντόουν, προχώρησε στην αποκάλυψη πως είναι λεσβία. «Αποφάσισα να μην κρύβω τίποτα. Το πιο σημαντικό είναι να σεβαστώ την προσωπική ζωή της συντρόφου μου επίσης».

Kristen Stewart

Η Κisten Stewart μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τη σχέση της με την Alicia Cargile. «Είμαι πραγματικά ερωτευμένη με τη σύντροφό μου», δήλωσε στο περιοδικό ELLE UK. «Χωρίσαμε αρκετές φορές και τα ξαναβρήκαμε και τότε ήταν σαν… επιτέλους να νιώθω και πάλι».

Aubrey Plaza

H Aubrey Plaza γνωστή για τον ρόλο της April στη σειρά του NBC «Parks and Recreation» έκανε δημόσια coming out ως bisexual, σε συνέντευξή της στο περιοδικό The Advocate. Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τους πολλούς LGBT θαυμαστές της, απάντησε: «Ναι, Είναι λογικό. Αισθάνομαι σαν να λειτουργώ με έναν τρόπο που μόνο οι gay μπορούν να καταλάβουν. Οπότε για έμενα είναι το καλύτερο κοπλιμέντο. Τα γούστα μου είναι σαν αυτά ενός μεγαλύτερου gay άνδρα και πιστεύω ότι αυτό πραγματικά. Αρέσω στα κορίτσια – δεν είναι μυστικό. Και μου αρέσουν και εμένα. Ερωτεύομαι κορίτσια και αγόρια. Έτσι είναι».

Sharon Osbourne

Coming out ως bisexual έκανε η Sharon Osbourne, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Η 63χρονη γυναίκα του Ozzy Osbourne, στα πλαίσια της εκπομπής «The Talk» όπου συμμετέχει, δήλωσε: «Ο καθένας είναι gay – οπότε και εγώ. Δεν είμαι απλά λίγο gay. Με απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός του τι έχω χάσει. Αλλά είναι πολύ αργά τώρα!».

*Με αφετηρία τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ακτή, η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out γιορτάζεται κάθε 11η Οκτωβρίου σε πολλές χώρες. Η ημερομηνία παραπέμπει στη μεγάλη Εθνική Πορεία για τα γκέι δικαιώματα προς την Ουάσινγκτον (11/10/1987).
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...