Τάντρα Πνευματικότητα και Έκσταση. Το Όραμα “Ναι στη ζωή…”

Γράφει η Κέλλυ Λεοντοπούλου

Mystic Neverland Reiki Academy Meditation & Health Center

 

Ο μη νους είναι η πόρτα για την Τάντρα. Η μη σκέψη είναι ο τρόπος για την Τάντρα.  Το να βιώνεις είναι το κλειδί της Τάντρα.

Τάντρα είναι η αποδοχή του ίδιου μας του εαυτού όπως είναι.

Στην Τάντρα δεν υπάρχει κανένα χάσμα, κανένας θάνατος. Δεν χρειάζεται να πεθάνεις για να ξαναγεννηθείς. Το μυστικό είναι η υπέρβαση. Μάθε την υπέρβαση, για να υπερβείς τον εαυτό σου.

Η Τάντρα λέει μην προσπαθείς να αποφύγεις τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τίποτα. Ο μοναδικός τρόπος για να υπερβείς είναι να περάσεις μέσα από αυτό. Μην πολεμάς, αποδέξου τη φύση για να την υπερβείς.

tantra

Στόχος της Τάντρικης Φιλοσοφίας : Να βιώσουμε ένα σταθερό και αξιόπιστο είδος γαλήνης και ευτυχίας, που να μην το διαταράσσουν, οι μεταβαλλόμενες συνθήκες, ούτε να το επηρεάζει η πάροδος του χρόνου.

Είναι η πόρτα για το αυθεντικό μας Είναι. Σημείο εκκίνησης είναι το ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, κλειδί είναι η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, έτσι όπως ακριβώς είμαστε.

Αποδέξου την επιθυμία, κινήσου μαζί αλλά μέσα από βαθιά ευαισθησία, με επίγνωση και αγάπη.

Καθώς εκπαιδευόμαστε στη φιλοσοφία και πρακτική της Τάντρα και αναγνωρίζουμε ότι όλοι μας είμαστε πλήρεις, όλη η σύγκρουση εξανεμίζεται. Σε κάθε άντρα και γυναίκα περιέχεται αρσενική, αλλά και θηλυκή ενέργεια. Όλοι μας βρισκόμαστε σε σύμπνοια με την παγκόσμια ενέργεια. Κάθε τι που χρειαζόμαστε για να είμαστε πλήρεις βρίσκεται μέσα μας αυτήν ακριβώς τη στιγμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το αναγνωρίσουμε. Αυτή είναι η προσέγγιση της Τάντρα.

Σε όλες τις πρακτικές της Τάντρα εμπεριέχεται η αρχή της μεταμόρφωσης.

Ο νους θα πρέπει να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο σε μια κατάσταση χαράς και γαλήνης. Αντί να ακολουθούμε τα οικεία μας πρότυπα προσκόλλησης, δυσαρέσκειας, σύγχυσης, μιζέριας και ενοχής, ας βελτιώνουμε το νου μας καλλιεργώντας όλο και βαθύτερα επίπεδα κατανόησης, όλο και μεγαλύτερο έλεγχο στις νοητικές και σωματικές μας ενέργειες, αγγίζοντας υψηλότερες μορφές ευτυχίας και ευδαιμονίας, και κερδίζοντας φυσικά μια καλύτερη ζωή.

Από την άποψη της Τάντρα, τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι το μονοπάτι όπου η ευχαρίστηση και η επιθυμία αξιοποιούνται είναι πολύ πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό παρά ο δρόμος της άκαμπτης αυταπάρνησης.

Η Τάντρα μας δίνει ισχυρότατες τεχνικές για να έλθουμε σε επαφή με τη βασική μας πληρότητα.

Ο εναγκαλισμός και η Ταντρική έκσταση σε βαθύτερο επίπεδο αποτελούν την εσωτερική ενοποίηση αρσενικών και θηλυκών ενεργειών.  Τη γένεση μιας ανεπαίσθητης και ευδαιμονικής κατάστασης του νου, η οποία από τη φύση της είναι απολύτως κατάλληλη για να διεισδύει στην έσχατη πραγματικότητα και να μας απελευθερώνει από κάθε πλάνη και πόνο. Η αρσενική φιγούρα αντιπροσωπεύει την εμπειρία της ευδαιμονίας, ενώ η θηλυκή συμβολίζει τη μη δυαδική σοφία.

Τα επίπεδα της Τάντρα είναι τέσσερα :

Δράση, Συμπεριφορά, Γιόγκα και Ανώτατη Γιόγκα Τάντρα

tantra-2

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...