«Ο Ιησούς καταδικάζει την υποκρισία, όχι την ομοφυλοφιλία»

Λίγες εβδομάδες αφού επισημοποίησαν τη σχέση του με μια τελετή που πραγματοποιήθηκε μυστικά στο δημαρχείο του Πινερόλο, στην επαρχία του Τορίνο, οι Φεντερίκα και η Ιζαμπέλ, οι πρώην ιεραποστολικές μοναχές, μίλησαν για όλα στην εφημερίδα Repubblica.

«Αισθανόμασταν μόνες, ακόμη χειρότερα, εγκαταλελειμμένες. Αλλά κάποια μοναχή μάς ενθάρρυνε: “Εάν είχα την ηλικία σας, θα έκανα το ίδιο”. Βρεθήκαμε να δουλεύουμε μαζί στο πλευρό των πιο φτωχών, όπως συνέβαινε πάντοτε από τότε που ήμασταν είκοσι χρονών και φορέσαμε το ράσο. Εκεί καταλάβαμε ότι είχαμε και άλλη μία κλίση εκτός από την αφοσίωση στο έργο του Θεού. Η αλήθεια είναι μέσα στον καθένα από εμάς. Και ο Θεός ξέρει πριν από ένας τι υπάρχει στην καρδιά μας. Με αυτή τη σκέψη νιώσαμε ελεύθερες. Και το αποδεχτήκαμε».

Μα δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ζουν μαζί χωρίς να προκαλέσουν όλον αυτόν τον θόρυβο; «Θα ήταν πιο εύκολο, αλλά υποκριτικό. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις: ιερείς ή μοναχές που ζουν στα κρυφά τις σχέσεις τους με άνδρες ή γυναίκες. Αλλά στο Ευαγγέλιο ο Ιησούς καταδικάζει την υποκρισία, όχι την ομοφυλοφιλία».

Πηγή antivirus

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...