Η φρικτή δολοφονία της Lucia στην Αργεντινή

"Μου δολοφόνησαν την κόρη με ένα τρόπο φρικιαστικό! Μου την νάρκωσαν, την βίασαν και την σκότωσαν!" λέει στο βίντεο ο πατέρας της Λουσία Πέρες που βρέθηκε νεκρή έξω από το σχολείο στην πόλη Μαρ Δελ Πλάτα της Αργεντινής, στις 8 Οκτωβρίου 2016.

Μια συμμορία απήγαγε τη Λουσία από το σχολείο και αφού τη νάρκωσαν, την παλούκωσαν και τη βίασαν, στο τέλος της αφαίρεσαν τη ζωή. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι παρέδωσαν τη μαθήτρια στο νοσοκομείο στις 8 Οκτωβρίου, είπαν στους ιατρούς ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Οι γιατροί πρόσεξαν κυρίως την ακραία σεξουαλική βία που είχε υποστεί.

Τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί για το φόνο της Λουσία. Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι η 16χρονη είχε ναρκωθεί με μαριχουάνα και κοκαΐνη πριν το βιασμό. «Γνωρίζω ότι δεν είναι πολύ επαγγελματικό αυτό που θα πω, αλλά είμαι μητέρα και γυναίκα» λέει η επικεφαλής των εισαγγελικών αρχών Μαρία Ιζαμπέλ Σάντσες, «έχω δει χιλιάδες πράγματα στην καριέρα μου, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή τη λιτανεία απεχθών πράξεων».

Ο θάνατος της νεαρής κοπέλας επήλθε από τον οξύτατο πόνο που της προκάλεσε η εισαγωγή άγνωστου αντικειμένου στον πρωκτό, οδηγώντας σε καρδιακή ανακοπή. Γυναικείες κι άλλες οργανώσεις καλούν τις γυναίκες της Αργεντινής να ντυθούν στα μαύρα, να σταματήσουν να δουλεύουν και να βγουν στους δρόμους φωνάζοντας: «Όχι άλλη ανδρική βία».

Οι φεμινιστικές οργανώσεις όλης της Λατινικής Αμερικής είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν της διαδηλώσεις κατά της αντρικής βίας. Το βίντεο είναι από διαδήλωση διαμαρτυρίας στις 20 Οκτωβρίου, στην Αργεντινή και το Μεξικό.

Το σύνθημα "Ni Una Menos", "Ούτε μία λιγότερη" ακούγεται σε όλη την Νοτιοαμερικανική Ήπειρο, ελπίζουμε με αποτέλεσμα...

Ni una menos

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...