Aπόφαση ντροπής η μη άρση ασυλίας του βουλευτή Νικολόπουλου

Σχετικό δελτίο τύπου εξέδωσαν οι «μηνυτήριες» οργανώσεις με αφορμή την απόρριψη αιτήματος άρσης ασυλίας του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου για τις ομοφοβικές δηλώσεις του στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ».  Συγκεκριμένα, εκφράζουν την «έντονη αγανάκτηση κι ανησυχία τους», ενώ κάνουν λόγο για «απόφαση ντροπή».

 

Το Δελτίο Τύπου των οργανώσεων

Ντροπή για το Κράτος Δικαίου η χθεσινή απόρριψη αιτήματος άρσης ασυλίας του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου για τις ομοφοβικές δηλώσεις του στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατόπιν μήνυσης των οργανώσεων «Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης», «Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας» και «ΟΛΚΕ – Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο ως άνω πολιτικός την 6-11-2014, στην τηλεοπτική εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ», με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, με πρόθεση, δημόσια, μέσω της εκπομπής αυτής, υποκίνησε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους, κατά τρόπο που εξέθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενείχε απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, παραβιάζοντας τον Ν.4285/2014, γνωστό κι ως νέο αντιρατσιστικό νόμο. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει : «είναι μια καινούρια εφεύρεση ο όρος ομοφοβικός. Είναι άλλο η συμπεριφορά και άλλο το πρόσωπο. Άλλο η πράξη και άλλο ο δράστης… αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι τέλους και το δικαίωμα το δικό μου και πολλών άλλων πιστέψτε με είναι η συντριπτική πλειοψηφία ότι υπάρχει μόνο άρσεν {sic} και θήλυ. Ότι δεν υπάρχει ουδέτερο». Συνεχίζοντας το ομοφοβικό του παραλήρημα είχε προσθέσει: «δεν είναι δυνατό να εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία ως αποδεχόμενη κατά πλειοψηφία μιας συμπεριφοράς που δεν την επιθυμεί και δεν την εύχεται στα παιδιά της και στους φίλους της. Είναι δυνατόν να μην ομολογούν όσα ο ευαγγελικός λόγος θέλει, δεσποτάδες, και άλλοι τινές πνευματικοί άνδρες, είναι επίσης δυνατό συντηρητικά κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία, που πιστεύουν στις αρχές τις χριστιανικές, να φέρνουν τέτοια νομοσχέδια; Γιατί το twitter δεν έγινε σε κενό χρόνο, το twitter έγινε όταν ήρθε αυτός ο νόμος που έφερε τέτοιες διατάξεις σ’ αυτήν εδώ τη χώρα. Αυτό που εγράφη για ποια Ευρώπη εμείς αγωνιζόμαστε και σε ποια Ευρώπη θέλουμε να ‘μαστε, έγινε όταν μπήκε ακριβώς στη βουλή το νομοσχέδιο που θα νομιμοποιούσε όλες αυτές τις ιδιαίτερες συμπεριφορές. Και τότε μοιράστηκα με όσους παρακολουθούν στο διαδίκτυο τον εξής προβληματισμό : «από την Ευρώπη των εθνών, από την Ευρώπη των κρατών, εμείς θέλουμε να πάμε σε ποια Ευρώπη, στην Ευρώπη των «μπιπ» (ενν. «πουσταριών»), υπάρχει και ΕΣΡ, των κίναιδων, να το πω έτσι για να το καταλάβουν οι τηλεθεατές μας, δεν ξέρω πώς το λέτε εσείς όταν ένα αγόρι βγαίνει και λέει εγώ αρραβωνιάζομαι έναν άντρα, δεν ξέρω πώς το λέτε, εγώ ξέρω ότι έτσι το λένε οι Έλληνες, όμως δε μ’ ενδιέφερε, δεν πήγα εγώ στην κρεβατοκάμαρά του, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να το κάνει όμως υπόδειγμα παράδειγμα για τα παιδιά μου και τα παιδιά του κόσμου νομίζω ότι υπάρχει θέμα».

Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που τάχθηκαν χθες υπέρ της απόρριψης ενός επαρκούς και τεκμηριωμένου αιτήματος των εισαγγελικών αρχών για την άρση της ασυλίας του Ν. Νικολόπουλου φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τις ψήφους τους και ιδίως όσοι εξ’ αυτών προέρχονται από κόμματα που τάχθηκαν υπέρ των αιτημάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας τον τελευταίο καιρό. Συγχαρητήρια στο μοναδικό βουλευτή κ. Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος αποτέλεσε φωτεινή εξαίρεση και ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας σε μια συνεδρίαση και ψηφοφορία που μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ως εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα στην Ελλάδα εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση κι ανησυχία μας για την χθεσινή ημέρα εφόσον, απ’ ότι φαίνεται, η Επιτροπή αγνοεί το πόσο επικίνδυνη είναι η ρητορική μίσους, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα εγκλήματα μίσους που μαστίζουν συχνά την ελληνική ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Ανησυχητικό δε είναι και το γεγονός πως με την χθεσινή απόφαση η Βουλή παρουσιάζεται ως εξουσία ανώτερη της Δικαιοσύνης προσφέροντας άσυλο σε ανθρώπους επικίνδυνους για την κοινωνία που έχουν προβεί αποδεδειγμένα σε πράξεις ποινικά κολάσιμες.


Οι οργανώσεις

Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης
Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας
ΟΛΚΕ – Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...