Ο Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της απόφασης μη άρσης της ασυλίας του Βουλευτή Νικολόπουλου

Ο Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου σήμερα το πρωί τοποθετήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook κατά της μη άρσης ασυλίας από την Ολομέλεια της Βουλής του Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για τα ομοφοβικά σχόλια που προέβη και μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του τρεις LGBT οργανώσεις.

Συγκεκριμένα ο Κωστής Παπαϊωάννου γράφει:

«Από την Ευρώπη των εθνών κρατών στην Ευρώπη...των πουσταριών!!!» Αυτά τα λόγια του εκλεκτού κ. Νικολόπουλου κατά του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου έκρινε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών ότι αποτελούν εκφορά πολιτικού λόγου και δεν ψήφισαν για την άρση της ασυλίας του. Έκριναν ότι δεν χρειάζεται ούτε καν δικαστική διερεύνηση η πιθανότητα να εμπίπτουν στις διατάξεις της αντιρατσιστικής νομοθεσίας. Πείστηκαν δηλαδή, όπως επισημαίνει και η Xenia Kounalaki, από τις εξηγήσεις του κ. Νικολόπουλου και ειδικά από το εξής εδάφιο: «Ο λόγος μου περιείχε αναφορές στα διδάγματα της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης και στις αρχές της για τον γάμο και την οικογένεια, αλλά και στον σεβασμό και την αγάπη προς τον πλησίον, χωρίς να περιέχει καμία ρατσιστικού περιεχομένου αναφορά».
Ντροπή. Καμιά μικροπολιτική στρατηγική ή συντεχνιακή αλληλεγγύη δε δικαιολογεί τέτοια ψήφο.

Στον Κωστή Παπαϊωάννου αναφερθήκαμε σε δημοσίευσή μας σχετικά με το θέμα.

Η LGBT κοινότητα θα ανέμενε πλέον να περάσουμε από την πολιτική αναρτήσεων στο Facebook στην πρωτοβουλία και την δράση από τους θεσμικούς φορείς, μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που κρίνεται επιθετική προς τα δικαιώματα των πολιτών.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...