O Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην LGBT κοινότητα

Με την καθαίρεση του βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα από τη θέση εκπροσώπου της ΝΔ στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας επειδή ψήφισε υπέρ της μη άρσης ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου για τις ομοφοβικές του δηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην LGBT κοινότητα.

Η απόφαση του κ. Τασούλα ενόχλησε έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είπε ότι "η Ν.Δ δεν μπορεί να καλύπτει τέτοιου είδους δηλώσεις".

Την θέση του Κώστα Τασούλα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ανέλαβε ο βουλευτής Κιλκίς, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος ήταν ο ένας από τους δύο βουλευτές της Ν.Δ που είχαν ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας Νικολόπουλου.

Με την κίνησή του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθεί να "κερδίσει" από την γενικευμένη απογοήτευση της LGBT κοινότητας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν υπέρ της μη άρσης ασυλίας του Ν. Νικολόπουλου.

Ας μην ξεχνάμε, ωστόσο, ότι μέσα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπάρχουν ακραίες φωνές κατά των LGBT δικαιωμάτων. Στην ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια, οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά συνείδηση και δεν επιβλήθηκε κομματική πειθαρχεία. Είναι αμφίβολο αν θα γινόταν το ίδιο και σε επόμενα νομοσχέδια για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου ή για θέματα γονεïκότητας.

Μάλιστα η αδελφή του Προέδρου της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει στην εκπομπή "Αταίριαστοι" στο ΣΚΑΙ ότι ναι μεν είναι υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης αλλά κατά του πολιτικού γάμου, γιατί την "ενοχλεί ως εικόνα"!

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...