13χρονο αγόρι στην Αυστραλία αυτοκτονεί λόγω χρόνιου ομοφοβικού εκφοβισμού

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένα 13χρονο αγόρι από την Αυστραλία, λόγω χρόνιου ομοφοβικού εκφοβισμού. Ο λόγος για τον Tyrone Unsworth, μαθητή λυκείου στην πόλη Βρισβάνη, ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη Τετάρτη (22/11).

Η μητέρα του δήλωσε ότι ο γιος της ήταν στόχος έντονου εκφοβισμού, εξ αιτίας της εμφάνισής του. «Ήταν ένα θηλυπρεπές αγόρι, αγαπούσε τη μόδα, αγαπούσε το make -up και τ΄άλλα αγόρια συνέχεια τον ενοχλούσαν, τον έλεγαν αδερφή και άλλα. Αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε από τα 5 του», δήλωσε χαρακτηριστικά στη The Courier Mail.

Σχολιάζοντας μάλιστα την είδηση του θανάτου του γιου της, έγραψε στο Facebook: «Σ’ αγαπάμε και μας λείπεις τόσο πολύ. Θα σηκωθούμε και θα πολεμήσουμε για να κερδίσουμε όση ευαισθητοποίηση και υποστήριξη χρειάζονται κι άλλοι εκεί έξω, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ».

Η κηδεία του άτυχου νεαρού θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου και η μητέρα του ζήτησε απ΄όλους να φορέσουν χρωματιστά ρούχα.

Σχολιάζοντας τον χαμό του Tyrone, ο Micah Scott, πρόεδρος της ομάδας υπέρ της LGBT νεολαίας στην Αυστραλία (Minus 18), υποστήριξε «πως αυτό δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Tyrone Unsworth

Πηγή antivirus

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...