Προβολή του βίντεο της Deborah Jeromin για την δράση των γυναικών της Κρήτης κατά των Ναζί (ΑΜΟQA, 30/11/16)

Το βίντεο "Like blossoms shaken from a tree thousands of parachutes – white, red, yellow, green and black – floated down on Crete" ("Όπως άνθη που πέφτουν από δέντρο χιλιάδες αλεξίπτωτα - λευκά, κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μαύρα - επέπλευσαν κάτω στην Κρήτη") της Deborah Jeromin ήταν μέρος μίας εγκατάστασης υπό τον ίδιο τίτλο, που στεγάστηκε σε ένα κομμάτι κήπου όπου οι Ναζί προσπάθησαν να καλλιεργήσουν μετάξι για αλεξίπτωτα το 1930, στο Leipzig της Γερμανίας.

Στο βίντεο παρακολουθούμε αποσπάσματα συνεντεύξεων με γυναίκες από την Κρήτη, παρούσες στην Μάχη της Κρήτης το 1941 και της κατοχής απο την «Βέρμαχτ». Αφηγούνται πως επαναχρησιμοποίησαν τα αλεξίπτωτα όπως και τις εμπειρίες τους κατά την περίοδο εκείνη. Ανακαλούν τα εγκλήματα των Ναζί για τα οποία δεν έχει ποτέ καταδικαστεί κανένα μέλος της «Βέρμαχτ».

Η προβολή του βίντεο θα πραγματοποιηθεί στο AMOQA (Athens Museum of Queer Arts), Εριγονής 3, 2ος όροφος, στις 30 Νοεμβρίου 2016, 20.00, στα ελληνικά με γερμανικούς υπότιτλους. Ο χώρος και η τουαλέτα είναι προσβάσιμοι σε αμαξίδια.

Η Deborah Jeromin σπούδασε τέχνη των μέσων, "intermedia", "expanded cinema" στο Leipzig ( 2009-2016).

H Deborah Jeromin

H Deborah Jeromin

Ασχολείται με sidespecific παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, χειροτεχνίες κλωστοϋφαντουργίας
και φεμινιστική προφορική ιστορία. Συμμετείχε σε προγράμματα ανταλλαγών και συνέδρια: proforma14, kronstadt roundtable, vostok forum, loarfe και συμμετείχε σε εκθέσεις όπως area of interest (Kassel 11/16), fremd, Grassi invites (Λειψία 01-05 / 2016). Εδώ και δύο χρόνια δουλεύει με βίντεο και ταινίες πάνω στη χρήση και τη σημασία του μεταξιού κατά την περίοδο 1935-1944.
Ζει και εργάζεται στο Leipizg και λίγο στην Ελλάδα.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...