6+1 LGBT προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές πλησιάζουν και ένα ταξίδι φαντάζει ό,τι πρέπει.

Ποιοι είναι, όμως, οι πιο φιλικοί προορισμοί για LGBT άτομα;

Το lesbian.gr συγκέντρωσε τους δέκα πιο δημοφιλείς αλλά και πιο φιλικούς προορισμούς για αυτά τα Χριστούγεννα:

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

6+1 LGBT προορισμοί για τα Χριστούγεννα
Το Λονδίνο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές διακοπών, ειδικά για LGBT άτομα. Η περιοχή του Soho φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή, ενώ πολλά
LGBT bar και εστιατόρια μπορεί να βρει κανείς στην περιοχή του Earl’s Court.Οι λόγοι για να επισκεφτείς το Λονδίνο είναι πολλοί και διαφορετικοί, από τη διασκέδαση ή τα ψώνια εώς και τα αξιοθέατα, ενώ η αποδοχή της διαφορετικότητας σε κάνει να νιώθεις πιο ευπρόσδεκτος από ποτέ.

Φάρο, Πορτογαλία

6+1 LGBT προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Η νοτιότερη πόλη της Πορτογαλίας φημίζεται για τα πανέμορφα τοπία της, το ευχάριστο κλίμα της αλλά και τους φιλικούς της κατοίκους. Το Φάρο συνδυάζει το βουνό, τη θάλασσα αλλά και την έντονη ζωή της πόλης που σου επιτρέπει τόσο να χαλαρώσεις με τις εκδρομές σου όσο και να απολαύσεις την καθημερινότητα σαν να ήσουν ντόπιος.

Βερολίνο, Γερμανία

6+1 LGBT προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Το Βερολίνο είναι μία από τις πιο φιλικές για LGBT άτομα πόλεις της Ευρώπης, ενώ θεωρείται η πρωτεύουσα του LGBT τουρισμού. Συνδυάζει τόσο το παλιό με το καινούργιο, το φιλικό με το ψυχρό αλλά και την αστική ζωή με τις εκδρομές στο πράσινο. Είτε θέλεις να τριγυρίσεις στην πόλη, ή να δεις τα αξιοθέατα ή να απολαύσεις τα ψώνια σου, το Βερολίνο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων είναι μαγικό και σε προσκαλεί να το ανακαλύψεις.

Βαρκελώνη, Ισπανία

6+1 LGBT προορισμοί για τα Χριστούγεννα
Η Βαρκελώνη, πέρα από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, τους ζεστούς ανθρώπους αλλά και την μεσογειακή της κουλτούρα, φημίζεται και για την δυνατή LGBT κοινότητά της. Ανεξάρτητα τον τρόπο διασκέδασης και τα γούστα του κάθε ανθρώπου που την επισκέπτεται, η Βαρκελώνη χαρίζει μια ευρεία δραστηριοτήτων με φεστιβάλ κινηματογράφου, θεματικές βραδιές σε μπαρ και κλαμπ, εναλλακτικά tours της πόλης κ.α. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποια περίοδο αποφασίσεις να την επισκεφτείς, σίγουρα θα περάσεις αξέχαστες μέρες.

Στοκχόλμη, Σουηδία

6+1 LGBT προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει μια σκανδιναβική πόλη από τη λίστα, μιας και φημίζονται για την λειτουργικότητα, τον πολιτισμό και το σεβασμό που δείχνουν προς τα LGBT άτομα. Αν και πολλοί διστάζουν να διαλέξουν τη Σουηδία για χειμερινό προορισμό λόγω καιρού, τα τοπία και η ζωή σίγουρα θα σε κάνουν να ξεχάσεις το τσουχτερό κρύο. Μην ξεχάσεις, βέβαια, να προετοιμαστείς κατάλληλα!

Άμστερνταμ, Ολλανδία

6+1 LGBT προορισμοί για τα Χριστούγεννα
Το Άμστερνταμ είναι ίσως η πρώτη πόλη που σκεφτόμαστε όταν μιλάμε για LGBT τουρισμό. Όντας η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, επάξια κατατάσσεται στη λίστα με τους πιο φιλικούς LGBT προορισμούς. Τα πανέμορφα κανάλια, οι βόλτες με τα ποδήλατα αλλά και όλο το ελεύθερο πνεύμα της διαμορφώνει ένα οικείο κλίμα για κάθε ταξιδιώ
τη που μπορεί να απολαύσει από την ησυχία της εξοχής μέχρι τα έντονα βράδια στα φημισμένα μπαρ και κλαμπ της πόλης.

Κοπεγχάγη, Δανία

6+1 LGBT προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Άλλη μια σκανδιναβική πόλη που διακρίνεται ως μία από τους καλύτερους LGBT προορισμούς και όχι άδικα. Στην Κοπεγχάγη μπορείς να συναντήσεις τους πιο φιλικούς ανθρώπους, ενώ μπορείς να περάσεις τις πιο διασκεδαστικές διακοπές σου. Παρά το κρύο, τα Χριστούγεννα η πόλη σφύζει από ζωή και σε προσκαλεί να ανακαλύψεις όλες τις δραστηριότητες, τα πάρτυ αλλά και τα φεστιβάλ. Ιδιαίτερη σημείωση πρέπει να κάνουμε για την αυτοδιαχειριζόμενη περιοχή “Christiana”, η οποία είναι γνωστή για τον ελεύθερο χαρακτήρα της και την αυτόνομη ζωή της.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...