Ομοφοβική καμπάνια κατά σειράς του ABC

ΠΗΓΗ: FLIX.GR

Σε μια έξαρση ομοφοβίας και συντηρητισμού, η Αμερική αποδεικνύει πως δεν μπορεί ακόμη να χειριστεί την απεικόνιση ομοφυλόφιλων χαρακτήρων στο prime time της.

Αφορμή, η αποκάλυψη πως η ηρωίδα που υποδύεται στο «Pretty Little Liars» του ABC (βασισμένο στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων της Σαρα Σέπαρντ) η Σάι Μίτσελ είναι λεσβία.

Σε μια καμπάνια που ξεκίνησε η οργάνωση Florida Family Association στις αρχές του χρόνου, απαίτησε από τους διαφημιστές να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το σόου, περιγράφοντας τις λεσβιακές σχέσεις της ηρωίδας της σειράς ως «ανεύθυνο πρότυπο». Και δεν σταμάτησε εκεί, αφού δήλωσε σε ανακοίνωση της πως «η σειρά χρηισιμοποιεί λαμπερές σκηνές για να απεικονίσει νεαρές, όμορφες κοπέλες ως λεσβίες στέλνοντας το λάθος μήνυμα στο νεαρό κοινό της. Ενα μήνυμα που ενδυναμώνει και νομιμοποιεί το ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής με ένα τρόπο που θα μπορούσε να επηρεάσει τη σεξουαλική ταυτότητα των νέων κοριτσιών για πάντα».

Και η καμπάνια - πιστέψτε το ή όχι - έπιασε. Η Remax Realty, κτηματομεσιτικός κολοσσός, απέσυρε τις διαφημίσεις της με την έναρξη της καμπάνιας και τώρα η General Mills, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων στον κόσμο, ανακοίνωσε πως θα κάνει και αυτή το ίδιο.

Οταν εκπρόσωπος της εταιρίας ρωτήθηκε για την απόσυρση των διαφημίσεων, απάντησε πως ο λόγος δεν ήταν το λεσβιακό περιεχόμενο της σειράς, αλλά λίγοι μπορούν πλέον να πιστέψουν το αντίθετο.

Η καμπάνια της οργάνωσης Florida Family Association συνεχίζεται με αμείωτη ένταση δίνοντας νόημα στον τίτλο της σειράς. Αν και είμαστε σίγουροι πως τα μέλη της ομοφοβικής οργάνωσης δεν είναι και πολύ Pretty!

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...