Η κοντή μας τηλεοπτική μνήμη και η "αγωνίστρια" Τατιάνα Στεφανίδου

Χθες ζήσαμε το τηλεοπτικό και μιντιακό δράμα της σύλληψης ή όχι της Τατιάνας Στεφανίδου στα πλαίσια αυτοφόρου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω της εκπομπής της. Και η ιστορία είναι λίγο γνωστή, καθώς δεν υπήρχε μέσο που να μην αναπαράγει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το "δραματικό" ενδεχόμενο να περάσει η παρουσιάστρια την νύχτα στο κρατητήριο. Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που όλα τα κόμματα έβγαλαν ανακοινώσεις υπέρ της παρουσιάστριας ενώ όλοι οι τηλεοπτικοί μας δημοσιογράφοι στήριξαν την "συνάδελφό" τους.

Κάνοντας μία έρευνα για τις τοποθετήσεις, κατά καιρούς, της θιγόμενης παρουσιάστριας για την Χρυσή Αυγή, η αλήθεια είναι ότι η στάση της, αν και αμφιλεγόμενη κατά καιρούς, είναι σχετικά αρνητική. Ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή και οι εκπρόσωποί της γίνανε δημοφιλείς από εκπομπές του τύπου της Τατιάνας Στεφανίδου, οι οποίες τους έδωσαν το άλλοθι του Life Style και τους ανέδειξαν σε καθημερινά πρόσωπα, αναγνωρίσιμα, τους ανέδειξαν σε τηλεαστέρες.

Σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να σταθεί απέναντι στην Τατιάνα Στεφανίδου στο χθεσινό περιστατικό. Ωστόσο σε σχέση με τα δικαιώματα, ο αγώνας εναντίον του φασισμού και του ρατσισμού δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός ή όπου φυσάει ο άνεμος της τηλεθέασης. Από την εκπομπή της συγκεκριμένης παρουσιάστριας έχουν κατά καιρούς ακουστεί πληθώρα ομοφοβικών, μισαλλόδοξων, ξενοφοβικών ή σεξιστικών σχολίων. Καλό θα ήταν, αν όλα αυτά γίνανε από έλλειψη παιδείας ή ακόμα και από "χαζομάρα", από έλλειψη πληροφόρησης, ο καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του και να κάνει δημόσια της αυτοαξιολόγησή του, όπως δημόσια επέτρεψε να αναπαραχθούν ρητορικές μίσους ή έμμεσα βοήθησαν σε ανάδειξη του φασισμού σε φαινόμενο...

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...